Ікра кабачкова з часником
(покроковий рецепт з фото)
Ікра кабачкова може бути і гострою, якщо додати в неї часничок. Я розповім вам, як зробити ікру кабачкову з часником в домашніх умовах пікантною - любителі гостренького оцінять!
Без зайвих слів - даю рецепт ікри кабачкової з часником, заготовити яку досить просто:
1. Почистіть всі овочі. Цибуля наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці, кабачки очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками.
2. Нагрійте сковороду, обсмажте кабачки до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Викладіть їх в миску.
3. У тій же сковороді обсмажити цибулю і моркву. Цибуля повинен стати золотистим.
4. Остудіть все овочі. Потім пропустіть їх через м'ясорубку або подрібніть в блендері.
5. Потім викладіть отриману масу в каструлю і варіть на слабкому вогні 50 хвилин. За десять хвилин до готовності овочевої маси додайте до неї томатну пасту, цукор, сіль, подрібнений часник, дрібно посічену зелень і оцет. Тушкуйте ще 10 хвилин.
6. Якщо ви вирішили заготовити ікру кабачкову з часником на зиму, закатати її в банки, банки складіть під теплою ковдрою. І нехай вони поступово остигають там. Якщо ви хочете відразу ж подати її до столу, викладіть в миску, накрийте кришкою і дайте охолонути. Вона добре піде, як гарнір або як закуска. Також можете намазати її на хліб або тости. Ваші близькі залишаться задоволені! Смачного!
- Кабачки - 3 кілограма
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Часник - 6-8 зубчиків
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - За смаком
- Оцет - 3-4 Ст. Ложок
- Зелень - За смаком (зелень виберіть за смаком.)
1. Почистіть всі овочі. Цибуля наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці, кабачки очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками.
2. Нагрійте сковороду, обсмажте кабачки до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Викладіть їх в миску.
3. У тій же сковороді обсмажити цибулю і моркву. Цибуля повинен стати золотистим.
4. Остудіть все овочі. Потім пропустіть їх через м'ясорубку або подрібніть в блендері.
5. Потім викладіть отриману масу в каструлю і варіть на слабкому вогні 50 хвилин. За десять хвилин до готовності овочевої маси додайте до неї томатну пасту, цукор, сіль, подрібнений часник, дрібно посічену зелень і оцет. Тушкуйте ще 10 хвилин.
6. Якщо ви вирішили заготовити ікру кабачкову з часником на зиму, закатати її в банки, банки складіть під теплою ковдрою. І нехай вони поступово остигають там. Якщо ви хочете відразу ж подати її до столу, викладіть в миску, накрийте кришкою і дайте охолонути. Вона добре піде, як гарнір або як закуска. Також можете намазати її на хліб або тости. Ваші близькі залишаться задоволені! Смачного!