Рецепт Ікра кабачкова «Pikantnaya» фото

Ікра кабачкова «Pikantnaya»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Кабачкова ікра - одна з улюблених літніх заготовок в нашій родині. Таку ікру люблять і дорослі, та діти. Подавати її можна до абсолютно будь-яких страв: і до м'яса, обожнювання J, і до макаронів. Буде смачно!

Опис приготування:

Рецепт, як приготувати кабачкову ікру"Пікантну" , досить простий, а результат виходить просто відмінним. Я готую таку ікру дуже часто на протязі всього літа, адже молоденькі кабачки можна завжди знайти в магазинах. Кабачкову ікру я готую і так просто поїсти, і для закачування. Але для закачування ікру необхідно готувати довше, тоді як звичайну можна приготувати вже за 20-30 хвилин. "Пікантність" ікру робить велика кількість часнику, який просто чудово вписується в загальну картину, а також суміш часнику і майонезу. Вони надають особливий неповторний смак ікрі і роблять її дуже ніжною. До речі, якщо ви боїтеся, що ікра стояти не буде, то сумніви геть: все буде стояти прекрасно всю зиму, головне не зменшувати час приготування і обов'язково додавати оцет вже після того, як зняли ікру з вогню.

  • Кабачки - 1, 5 кілограма
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Томатна паста - 125 грам
  • Майонез - 125 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 50 грам
  • Перець червоний - 1/2 чайних ложки
  • Соняшникова олія - 50 мілілітрів
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
ікра кабачкова
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачки я взяла молоденькі, з м'якою зеленою шкіркою. Якщо у вас кабачки з білою товстою шкіркою, то їх необхідно очистити.
ікра кабачкова
Кабачки разом з часником пропустіть через м'ясорубку. Можна скористатися також подрібнювачем або кухонним комбайном, але після м'ясорубки у мене маса виходить більш однорідною, мені так подобається більше. До речі, кількість часнику можна варіювати залежно від своїх смакових переваг. Часник дуже добре поєднується з кабачком, тому його можна сміливо додавати багато.
ікра кабачкова
Перекладіть кабачкову масу в каструльку, додайте всі інші інгредієнти, крім оцту: кетчуп і майонез, сіль, цукор, перець, соняшникова олія.
ікра кабачкова
Гарненько все перемішайте до однорідності і поставте на середній вогонь. Доведіть масу до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 1 час.
ікра кабачкова
Потім зніміть з вогню і додайте 1 ст. Ложку уксуса столового. Перемішайте.
ікра кабачкова
Ікра готова до закочування. Розкладіть її в чисті стерилізовані банки і щільно закупорьте металевими кришками.
ікра кабачкова
Кабачкову ікру"Пікантну" можна подавати і відразу після приготування, просто покладіть кілька ложок на хліб і подавайте! Це дуже смачно!

Схожі рецепти