Išleki
(покроковий рецепт з фото)
Išleki (або išlekli) - це турецька м'ясний пиріг, який готується з прісного тіста з начинкою з баранини або яловичини. За формою цей пиріг нагадує чебурек, ось тільки готується він в духовці.
Приготувати ішлекі неймовірно просто. Замісити тісто зможе навіть починаюча господиня. Це пиріг мені подобається тим, що не вийти він не може. За класичним рецептом як начинку для пирога використовується, крім самого яловичого фаршу, цибулина і сиру картоплю, і я раджу готувати точно так же, адже в результаті начинка виходить неймовірно соковитою і ароматною. Далі читайте мій рецепт, як приготувати ішлекі.
- Яйце - 1 штука
- Вода - 1, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 500 грам (скільки візьме тісто)
- Фарш яловичий - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Картоплю і цибулю натріть на крупній тертці і змішайте з яловичим фаршем, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте.
Для тесту змішайте воду, яйце і сіль, просійте борошно.
Замісити круте тісто. Місити потрібно досить довго, час від часу підсипаючи борошно.
Розділити тісто 2 частини. Кожну частину розкачати у формі кола, товщиною приблизно в 2 мм.
Умовно розділіть коло навпіл, на одну частину покладіть половину підготовленого фаршу.
Накрийте тестом і защипніть краю виделкою. Загалом, робіть все, ніби ви готуєте чебурек, тільки м'ясної начинки покладіть побільше.
Надішліть пиріг в духовку, запікайте протягом 20-25 хвилин при температурі 200 градусів. Пиріг ішлекі готовий! Їжте із задоволенням!