Хрусткий хліб в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто не наважується на приготування хліба будинку, адже процес складний, вимагає тривалого замісу і настойки тесту. Є у мене простий і легкий рецепт, як приготувати хрусткий хліб в духовці.
Усередині хлібець буде пористий і повітряний, а зовні з хрусткою скоринкою. Хлібець можна зберігати кілька днів. Їжте його з бутербродами або наріжте шматочками і подавайте до перших і других страв. Хитрість хрусткої скоринки в тому, щоб відправити тісто в уже гарячу форму, тому попередньо нагріваю її в духовці.
- Борошно - 3-3, 5 склянки
- Вода - 1, 5 склянки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 1/4 чайних ложки
1. У мисці змішайте борошно з сіллю, дріжджами і водою.
2. Тісто буде липке і вологе, накрийте його поліетиленовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 25-40 годин. В результаті воно буде схоже на пористу губку.
3. Викладіть тісто з миски на стільницю, присипану борошном, обомніте його і накрийте плівкою, залиште на 15 хвилин.
4. Пергамент для випікання посипте кукурудзяною мукою і перекладіть на нього куля з тіста. Перекладіть тісто на пергамент і дайте йому постояти 2-3 години під плівкою.
5. Розігрійте духовку до 240 градусів і помістіть в неї каструлю, в якій будете випікати, щоб вона нагрілася.
6. Викладіть тісто в гарячу каструлю, завдяки цьому вийде хрустка скоринка. Запікайте тісто близько 30 хвилин під закритою кришкою.
7. Через півгодини зніміть кришку і випікайте ще 15 хвилин.
8. Дістаньте готовий хліб з духовки і з форми, перекладіть на стільницю і дайте йому постояти 15 хвилин.
9. Остиглий, але ще теплий хлібець розрізати шматочками і подавайте.