Рецепт Хрін столовий фото

Хрін столовий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Хрін
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Соуси
Кількість порцій: 10
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Гострота в стравах асоціюються у багатьох з азіатською або південноамериканської кухнею. Це так, але і в інших країнах можна знайти цікаві пікантні смаки, якщо знати потрібні продукти і соуси з них.

Опис приготування:

Наприклад, російська кухня може похвалитися чортівня. Хоча її головний інгредієнт не змінюється, а ось з додатковими можна експериментувати. Я пропоную зробити заготовку з невеликою солодкістю, тому додамо буряк і оцет. У моїй інструкції ви можете ознайомитися з тим, як приготувати хрін столовий на зиму.

  • Хрін - 10-12 штук (коріння)
  • Буряк - 1 штука
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль велика - 1 Чайна ложка
хрін столовий - фото крок 1
Хрін очистіть і добре промийте.
хрін столовий - фото крок 2
Коріння наріжте шматочками завдовжки в 4-5 см.
хрін столовий - фото крок 3
Залийте крижаною водою на 5-6 годин. Залиште його в холодильнику на цей час.
хрін столовий - фото крок 4
Потім пропустіть через м'ясорубку або натріть його на тертці.
хрін столовий - фото крок 5
Буряк добре промийте і натріть на дрібній тертці.
хрін столовий - фото крок 6
Покладіть в стерилізовані банки хрін. Перекладіть бурякову м'якоть в марлю. Відіжміть сік в хрін. Додайте сіль, цукор, оцет і трохи кип'яченої холодної води. Все перемішайте.
хрін столовий - фото крок 7
Банки закупорьте кришками. Зберігайте хрін столовий в холодильнику. Приємною дегустації!

Схожі рецепти