Хрін столовий
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 8 г. 0 хв.
Гострота в стравах асоціюються у багатьох з азіатською або південноамериканської кухнею. Це так, але і в інших країнах можна знайти цікаві пікантні смаки, якщо знати потрібні продукти і соуси з них.
Опис приготування:
Наприклад, російська кухня може похвалитися чортівня. Хоча її головний інгредієнт не змінюється, а ось з додатковими можна експериментувати. Я пропоную зробити заготовку з невеликою солодкістю, тому додамо буряк і оцет. У моїй інструкції ви можете ознайомитися з тим, як приготувати хрін столовий на зиму.
- Хрін - 10-12 штук (коріння)
- Буряк - 1 штука
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль велика - 1 Чайна ложка
Хрін очистіть і добре промийте.
Коріння наріжте шматочками завдовжки в 4-5 см.
Залийте крижаною водою на 5-6 годин. Залиште його в холодильнику на цей час.
Потім пропустіть через м'ясорубку або натріть його на тертці.
Буряк добре промийте і натріть на дрібній тертці.
Покладіть в стерилізовані банки хрін. Перекладіть бурякову м'якоть в марлю. Відіжміть сік в хрін. Додайте сіль, цукор, оцет і трохи кип'яченої холодної води. Все перемішайте.
Банки закупорьте кришками. Зберігайте хрін столовий в холодильнику. Приємною дегустації!