Холодець з рульки
(покроковий рецепт з фото)
Холодець - одне з улюблених страв моєї сім'ї. Я готую холодець з рульки за традиційним сімейним рецептом. Ділюся їм з вами.
1. Спочатку необхідно вимочити свинячу рульку. Поріжте її на шматки, помийте і вимочуйте в холодній воді один годину.
2. Перед тим, як поставити варити рульку, необхідно зрізати м'ясо з кісток. І краще великими шматками разом зі шкіркою.
3. Викладіть рульку (кістки і м'ясо) в каструлю, до неї покладіть цибулю (почищений і розрізаний на половинки або четвертинки), залийте водою і поставте варитися на слабкому вогні приблизно 4 годину.
4. Як тільки з'явиться накип, зніміть її. Посоліть бульйон і додайте перець горошком.
5. Перед тим, як вимкнути вогонь, спочатку перевірте бульйон. Це просто. Зачерпніть трохи бульйону столовою ложкою. Дайте йому охолонути і протріть пальцями. Бульйон для холодцю повинен бути липким. Якщо він ще не липкий, поварите ще трохи.
6. Коли бульйон вже готовий, його необхідно процідити. Дістаньте м'ясо і кістки, ріпчаста варений лук.
7. Зріжте з кісток залишилися м'ясо, зріжте з м'яса шкірку. Посоліть м'ясо, викладіть до нього нарізаний часник і перемішайте. Дайте м'яса охолонути.
8. У м'ясорубці або ножем подрібніть м'ясо разом з часником і хрящиками.
9. Викладіть подрібнене м'ясо в форму для холодцю і залийте бульйоном.
10. Поставте в холодильник до повного застигання.
11. Перед подачею прикрасьте холодець з рульки свіжим кропом.
Смачного!
- Свиняча рулька - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Часник - 3 зубчики
- Горошки чорного перцю - 1 Чайна ложка
- Пучок кропу - 1 штука (невеликий.)
2. Перед тим, як поставити варити рульку, необхідно зрізати м'ясо з кісток. І краще великими шматками разом зі шкіркою.
3. Викладіть рульку (кістки і м'ясо) в каструлю, до неї покладіть цибулю (почищений і розрізаний на половинки або четвертинки), залийте водою і поставте варитися на слабкому вогні приблизно 4 годину.
4. Як тільки з'явиться накип, зніміть її. Посоліть бульйон і додайте перець горошком.
5. Перед тим, як вимкнути вогонь, спочатку перевірте бульйон. Це просто. Зачерпніть трохи бульйону столовою ложкою. Дайте йому охолонути і протріть пальцями. Бульйон для холодцю повинен бути липким. Якщо він ще не липкий, поварите ще трохи.
6. Коли бульйон вже готовий, його необхідно процідити. Дістаньте м'ясо і кістки, ріпчаста варений лук.
7. Зріжте з кісток залишилися м'ясо, зріжте з м'яса шкірку. Посоліть м'ясо, викладіть до нього нарізаний часник і перемішайте. Дайте м'яса охолонути.
8. У м'ясорубці або ножем подрібніть м'ясо разом з часником і хрящиками.
9. Викладіть подрібнене м'ясо в форму для холодцю і залийте бульйоном.
10. Поставте в холодильник до повного застигання.
11. Перед подачею прикрасьте холодець з рульки свіжим кропом.
Смачного!