Рецепт Холодець з баранячої голови фото

Холодець з баранячої голови
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Рецепти без шкоди
На святковий стіл, Новий рік
Холодець

Дуже рекомендую всім любителям цієї традиційної закуски спробувати цей цікавий варіант, як приготувати холодець з баранячої голови.

1. Насамперед вимийте і очистіть голову і ніжки. Підготуйте велику ємність, викладіть туди м'ясні інгредієнти і залийте холодною водою. Залиште вимочувати на ніч (мінімум на 12 годин).

2. Після обробити голову, ще раз промийте її і ноги під проточною водою. Викладіть в каструлю і залийте водою.

3. Після закипання знімайте піну.

4. Через пару годин викладіть в каструлю цибулину, моркву і коріння. Додайте сіль і спеції.

5. Варіть холодець з баранячої голови в домашніх умовах на повільному вогні до тих пір, поки м'ясо не буде відділятися від кістки.

6. Після акуратно дістаньте м'ясо і остудіть. Розберіть і викладіть на дно форми.

7. Бульйон потрібно кілька разів процідити.

8. Желатин розведіть в невеликій кількості бульйону. Вилийте до решти і перемішайте.

9. Розлийте по формах. Дайте трохи охолонути і відправте в холодильник.

Ось такий варіант, як приготувати холодець з баранячої голови. Після того, як він добре застигне, його можна навіть акуратно нарізати ножем і подавати до столу, доповнивши хріном, гірчицею або аджикою, наприклад.

  • Бараняча голова - 1 штука
  • Баранячі ноги - 3 штуки
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Корінь селери - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Спеції - 1 щіпка
  • Желатин - 2 Ст. Ложки
1. Насамперед вимийте і очистіть голову і ніжки. Підготуйте велику ємність, викладіть туди м'ясні інгредієнти і залийте холодною водою. Залиште вимочувати на ніч (мінімум на 12 годин).

2. Після обробити голову, ще раз промийте її і ноги під проточною водою. Викладіть в каструлю і залийте водою.

3. Після закипання знімайте піну.

4. Через пару годин викладіть в каструлю цибулину, моркву і коріння. Додайте сіль і спеції.

5. Варіть холодець з баранячої голови в домашніх умовах на повільному вогні до тих пір, поки м'ясо не буде відділятися від кістки.

6. Після акуратно дістаньте м'ясо і остудіть. Розберіть і викладіть на дно форми.

7. Бульйон потрібно кілька разів процідити.

8. Желатин розведіть в невеликій кількості бульйону. Вилийте до решти і перемішайте.

9. Розлийте по формах. Дайте трохи охолонути і відправте в холодильник.

Ось такий варіант, як приготувати холодець з баранячої голови. Після того, як він добре застигне, його можна навіть акуратно нарізати ножем і подавати до столу, доповнивши хріном, гірчицею або аджикою, наприклад.

Схожі рецепти