Холодець з баранячої голови
(покроковий рецепт з фото)
Дуже рекомендую всім любителям цієї традиційної закуски спробувати цей цікавий варіант, як приготувати холодець з баранячої голови.
1. Насамперед вимийте і очистіть голову і ніжки. Підготуйте велику ємність, викладіть туди м'ясні інгредієнти і залийте холодною водою. Залиште вимочувати на ніч (мінімум на 12 годин).
2. Після обробити голову, ще раз промийте її і ноги під проточною водою. Викладіть в каструлю і залийте водою.
3. Після закипання знімайте піну.
4. Через пару годин викладіть в каструлю цибулину, моркву і коріння. Додайте сіль і спеції.
5. Варіть холодець з баранячої голови в домашніх умовах на повільному вогні до тих пір, поки м'ясо не буде відділятися від кістки.
6. Після акуратно дістаньте м'ясо і остудіть. Розберіть і викладіть на дно форми.
7. Бульйон потрібно кілька разів процідити.
8. Желатин розведіть в невеликій кількості бульйону. Вилийте до решти і перемішайте.
9. Розлийте по формах. Дайте трохи охолонути і відправте в холодильник.
Ось такий варіант, як приготувати холодець з баранячої голови. Після того, як він добре застигне, його можна навіть акуратно нарізати ножем і подавати до столу, доповнивши хріном, гірчицею або аджикою, наприклад.
- Бараняча голова - 1 штука
- Баранячі ноги - 3 штуки
- Корінь петрушки - 1 штука
- Корінь селери - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Желатин - 2 Ст. Ложки
2. Після обробити голову, ще раз промийте її і ноги під проточною водою. Викладіть в каструлю і залийте водою.
3. Після закипання знімайте піну.
4. Через пару годин викладіть в каструлю цибулину, моркву і коріння. Додайте сіль і спеції.
5. Варіть холодець з баранячої голови в домашніх умовах на повільному вогні до тих пір, поки м'ясо не буде відділятися від кістки.
6. Після акуратно дістаньте м'ясо і остудіть. Розберіть і викладіть на дно форми.
7. Бульйон потрібно кілька разів процідити.
8. Желатин розведіть в невеликій кількості бульйону. Вилийте до решти і перемішайте.
9. Розлийте по формах. Дайте трохи охолонути і відправте в холодильник.
Ось такий варіант, як приготувати холодець з баранячої голови. Після того, як він добре застигне, його можна навіть акуратно нарізати ножем і подавати до столу, доповнивши хріном, гірчицею або аджикою, наприклад.