Хлібниця
(покроковий рецепт з фото)
Сухарніца - старий рецепт російської юшки, дійшов до нашого часу від сибірських сімей пастухів і мисливців. Сибіряки робили сухарницю, коли йшли на полювання або на пасовища, надовго і далеко.
Сухарніца - просте і нехитре блюдо російської кухні. Сьогодні поділюся ідеєю, як приготувати сухарницю швидко, використовуючи доступні інгредієнти. Не дивно, чому мисливці і пастухи готували цю страву: сухарі мало важать, вони дуже ситні, їх було дуже зручно носити з собою. Заливали сухарики бульйоном або ж просто окропом і додавали цибулю або трави.
Коли страва готували вдома, то до сухарів додавали сметану і масло, а також дрібно нарізану цибулю і зелень. Я готую сухарницю без сметани, з червоною цибулею, а зверху посипаю зеленою цибулею.
- Сухарі з білого хліба - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вода або бульйон - 1 Склянка
- Зелена цибуля - 1 штука
Цибуля почистіть і поріжте дрібними кубиками.
Додайте до цибулі сухарики з білого хліба.
На сухарики покладіть шматочок вершкового масла.
Посоліть і залийте окропом. Накрийте тарілочкою і зачекайте кілька хвилин.