Рецепт Хлібниця фото

Хлібниця
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Цибуля , Сухарики , Зелена цибуля
Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку
Супи
Кількість порцій: 1
Час приготування: 10 хв.

Сухарніца - старий рецепт російської юшки, дійшов до нашого часу від сибірських сімей пастухів і мисливців. Сибіряки робили сухарницю, коли йшли на полювання або на пасовища, надовго і далеко.

Опис приготування:

Сухарніца - просте і нехитре блюдо російської кухні. Сьогодні поділюся ідеєю, як приготувати сухарницю швидко, використовуючи доступні інгредієнти. Не дивно, чому мисливці і пастухи готували цю страву: сухарі мало важать, вони дуже ситні, їх було дуже зручно носити з собою. Заливали сухарики бульйоном або ж просто окропом і додавали цибулю або трави.

Коли страва готували вдома, то до сухарів додавали сметану і масло, а також дрібно нарізану цибулю і зелень. Я готую сухарницю без сметани, з червоною цибулею, а зверху посипаю зеленою цибулею.

  • Сухарі з білого хліба - 1 Склянка
  • Цибуля - 1 штука
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода або бульйон - 1 Склянка
  • Зелена цибуля - 1 штука
хлібниця - фото крок 1
Цибуля почистіть і поріжте дрібними кубиками.
хлібниця - фото крок 2
Додайте до цибулі сухарики з білого хліба.
хлібниця - фото крок 3
На сухарики покладіть шматочок вершкового масла.
хлібниця - фото крок 4
Посоліть і залийте окропом. Накрийте тарілочкою і зачекайте кілька хвилин.

Схожі рецепти