Хліб випічки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 15 хв.
Содовий хліб на кефірі один з найшвидших і вдалих. Не раз я зверталася до цього рецепту, коли часу на дріжджове тісто не було. Думаю, що кожна господиня повинна спробувати спекти такий хліб. Ділюся!
Опис приготування:
При замісі хліба зверніть увагу на кількість борошна. Не додавайте додатково борошно, якщо тісто прилипає до рук. Натріть руки борошном і подпиліть робочу поверхню, замішуйте тісто, поки воно не стане потрібної консистенції. Не чекайте від готового хліба"пухнастою" серединки. Структура виходить щільною, злегка пухкої, з легким присмаком соди.
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Насіння - 2 чайних ложки (соняшнику)
- Вершкове масло - 50 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У чашу просійте борошно з содою.
Додайте сіль, насіння і м'яке масло. Ретельно розітріть масло з борошном.
Додайте теплий кефір і замісити тісто.
Довгому замісу тісто не піддавайте. Воно повинно вийти щільним, але м'яким.
Форму для випічки застеліть харчовим пергаментом і змастіть маслом. Тісто округлятимете, злегка розкачайте качалкою, орієнтуйтеся на діаметр 20 см. Перекладіть у форму. Гострим ножем зробіть глибокі надрізи (глибина 0, 5 см.). Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
По закінченню часу, перевірте хліб на суху паличку і постукайте по скоринці. Якщо звук глухий, хліб готовий. Якщо сумніваєтеся, зменшіть вогонь до 150 градусів і витримайте ще 10 хвилин, але не перетримаєте, зазвичай зазначеного часу цілком вистачає. Гліб круто.
Смачного!