Хліб випічки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Содовий хліб на кефірі один з найшвидших і вдалих. Не раз я зверталася до цього рецепту, коли часу на дріжджове тісто не було. Думаю, що кожна господиня повинна спробувати спекти такий хліб. Ділюся!
При замісі хліба зверніть увагу на кількість борошна. Не додавайте додатково борошно, якщо тісто прилипає до рук. Натріть руки борошном і подпиліть робочу поверхню, замішуйте тісто, поки воно не стане потрібної консистенції. Не чекайте від готового хліба "пухнастою" серединки. Структура виходить щільною, злегка пухкої, з легким присмаком соди.
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Насіння - 2 чайних ложки (соняшнику)
- Вершкове масло - 50 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У чашу просійте борошно з содою.
Додайте сіль, насіння і м'яке масло. Ретельно розітріть масло з борошном.
Додайте теплий кефір і замісити тісто.
Довгому замісу тісто не піддавайте. Воно повинно вийти щільним, але м'яким.
Форму для випічки застеліть харчовим пергаментом і змастіть маслом. Тісто округлятимете, злегка розкачайте качалкою, орієнтуйтеся на діаметр 20 см. Перекладіть у форму. Гострим ножем зробіть глибокі надрізи (глибина 0, 5 см.). Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
По закінченню часу, перевірте хліб на суху паличку і постукайте по скоринці. Якщо звук глухий, хліб готовий. Якщо сумніваєтеся, зменшіть вогонь до 150 градусів і витримайте ще 10 хвилин, але не перетримаєте, зазвичай зазначеного часу цілком вистачає. Гліб круто.
Смачного!