Рецепт Хліб на кефірі без дріжджів фото

Хліб на кефірі без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Кефір
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Згідно з цим рецептом хліб печеться на кефірі, без використання дріжджів. Хліб готується відносно швидко, адже не потрібно чекати, поки підійдуть дріжджі. Швидко, смачно і економно! Спробуйте!

Це класичний рецепт приготування хліба на кефірі без дріжджів. Перед випіканням хліба обов'язково зробіть на ньому надрізи, щоб не залишалося непропеченого м'якушки. Якщо скоринка у хліба вийде занадто черствою, покладіть на готовий хліб вологий рушник хвилин на 20 - це його розм'якшити. Вдалого приготування!

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Кефір - 150 мілілітрів
  • Вода тепла - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
хліб на кефірі без дріжджів - фото крок 1
1. Кефір в мисочці або великому склянці гарненько змішайте з 75 г борошна. Залиште під плівкою при кімнатній температурі на 24 годину. Через добу решту борошна висипте в миску, додайте кефірну закваску і замісіть тісто, поступово вводите воду і сіль. Краще використовувати комбайн, але можна і руками.
хліб на кефірі без дріжджів - фото крок 2
2. Тісто має вийде еластичне і не липнути до рук, якщо липне, додавайте борошно по чуть-чуть, поки не перестане.
хліб на кефірі без дріжджів - фото крок 3
3. Затем сформируйте буханку, викладіть у форму, застелену пергаментом. Папір присипте борошном.
хліб на кефірі без дріжджів - фото крок 4
4. Накрийте тісто пергаментом, зверху - кухонний рушник і відправте на 2, 5 години в вимкненому духовку.
хліб на кефірі без дріжджів - фото крок 5
5. Коли буханець збільшиться вдвічі, витягніть, акуратно пам'ятайте руками, загорніть пласт, придав форму буханки, знову викладіть у форму на папір під рушник. Залиште ще на півгодини-годину.
хліб на кефірі без дріжджів - фото крок 6
6. Нагрейтедуховку і форму для випічки в ній до 250 градусів. Коли форма і духовка прогріється, витягніть форму і перекладіть в неї буханку. На буханці можна зробити пару надрізів. Відправляйте в духовку на 15 хвилин під закритою кришкою або фольгою.
хліб на кефірі без дріжджів - фото крок 7
7. Через 15 хвилин зніміть фольгу або кришкою і запікайте ще 15-20 хвилин. Якщо ви хочете корочку на хлібі, то, вимкнувши духовку, викладіть буханку прямо на решітку і залиште там ще на 15 хвилин. Остудіть і подавайте. Смачного!

Схожі рецепти