Рецепт Домашній хліб на кефірі фото

Домашній хліб на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Кефір
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Домашній хліб на кефірі - відмінна альтернатива магазинному батону. Особливо добре виходить хліб на кефірі з житнього борошна. Він має яскраво виражену кислинкою і карколомним ароматом.

Опис приготування:

Хочете дізнатися, як приготувати домашній хліб на кефірі? Тоді прочитайте цей рецепт. З таким хлібом можна робити сендвічі і бутерброди, він прекрасно підходить до будь-яких перших страв. Також можна просто намазувати на нього вершкове масло і подавати до чаю.

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Борошно житнє - 200 грам
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Дріжджі - 10 грам
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
домашній хліб на кефірі - фото крок 1
Цей рецепт користується популярністю тому, що для нього не потрібно готувати опару. До приготування тіста можна приступати відразу ж. Для цього у велику миску просійте обидва види борошна через сито, додайте сухі дріжджі і все ретельно перемішайте.
домашній хліб на кефірі - фото крок 2
Воду злегка підігрійте, щоб вона була теплою. Розчиніть в ній сіль і мед. У борошно влийте кефір і розмішайте. Потім додайте воду з сіллю і медом, а також рослинна олія, і знову перемішайте. Маса повинна вийти досить липкою.
домашній хліб на кефірі - фото крок 3
Візьміть форму, в якій ви будете випікати хліб. Змастіть її рослинним маслом, щоб готова випічка легко відходила від бортиків і дна форми. Викладіть у форму тісто і залиште його в теплому місці на расстойку, накривши рушником.
домашній хліб на кефірі - фото крок 4
Через сорок хвилин тісто має піднятися і збільшитися в два-три рази. Обімніть його руками і знову відправте на расстойку. Обімніть тісто знову і знову дайте піднятися.
домашній хліб на кефірі - фото крок 5
Духовку розігрійте до двохсот градусів і поставте в неї форму з тестом, яке потрібно змастити молоком для рум'яної скоринки на хлібі. Випікайте сорок хвилин до повної готовності. Хліб остудіть, наріжте і подавайте до столу.

Схожі рецепти