Швидкий домашній хліб
(покроковий рецепт з фото)
Хліб, приготований своїми руками, набагато смачніше магазинного. Тому що в ньому вашу працю, Ваше кохання. Хліб за цим рецептом дуже швидко готується і дуже смачний.
Кількість порцій: 10-11
- Дріжджі свіжі - 50 грам
- Борошно - 7-8 склянок
- Вода - 0, 5 L
- Цукор - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Сіль - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
1. Дріжджі розчинити в теплій воді. Змішати всі компоненти в одному посуді і місити тісто. Якщо все зробите правильно, тісто не буде липнути до рук. Тісто виходить м'яке і еластичне.
2. З цієї кількості тіста вийде дві буханки. Форми для хліба змастити маслом і покласти тісто в форми. Форми заповнити наполовину. Накрити форми з тестом серветкою і залишити на столі, поки воно не почне підніматися.
3. Після цього поставити форми в холодильник на одну годину. У холодильнику тісто дуже сильно підніметься, заповнивши форми.
4. Поставити форми в духовку. Випікати хліб, поки не покриється рум'яною скоринкою при температурі 180 градусів. Рецепт випічки хліба дуже простий. Готується хліб швидко і виходить дуже смачний з хрусткою скоринкою і м'який усередині.