Домашній хліб в мультиварці (швидкий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас немає хлібопічки, то для приготування домашнього хліба можна скористатися мультиваркою. Розповідаю про рецепт, як приготувати домашній хліб в мультиварці (швидкий рецепт).
Якщо готуєте вперше, то рекомендую виставити час «1 + час», а потім відкрити кришку і перевірити хліб на готовність. Якщо цього недостатньо, то закрийте кришку і перевіряйте випічку на готовність кожні 15-20 хвилин. Чашу мультиварки застеліть пергаментом.
- Вода - 3 склянки
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Борошно - 6-7 склянок
1
Нагрійте воду до температури тіла, потім перелийте в миску. Додайте сухі дріжджі і сіль, перемішайте.
2
Просійте борошно і всипте її в воду, перемішайте і замісіть тісто. Перекладіть його в миску і накрийте рушником, залиште на 2 години в теплі. Сформуйте кулю, обомніте його мокрими руками.
3
Чашу мультиварки застеліть пергаментом, викладіть по центру тісто.
4
Закрийте кришку, виставте режим «Випічка» і час - 60 хвилин. Після закінчення випікання відкрийте кришку і перевірте на готовність (якщо хліб ще сирий, то випікайте ще 20-30 хвилин).
5
Перекладіть хліб з чаші на обробну дошку разом з пергаментним папером, залиште на 10 хвилин, потім наріжте його шматочками і подайте до столу.