Швидкий хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Головним недоліком хлібопічки вважається досить довгий час, необхідне для приготування хлібобулочних виробів. Простий рецепт швидкого хліба в хлібопічці дозволить вам заощадити свій час і кожен день мати на столі свіжу домашню випічку!
Швидкий хліб в хлібопічці, як правило, виходить не таким пишним, як звичайний - воно і зрозуміло, часу на підйом і расстойку у нього менше. Але смакові якості такого хліба нічим не гірше, повірте!
Рецепт:
1. Воду підігріваємо до температури 35-40С - так процес бродіння почнеться швидше. Якщо замінити воду на молоко, хліб вийде більш здобним, але може гірше пропектися. Так що, якщо хочеться хлібця «посдобнее» - додайте сухе молоко.
2. Висипаємо в чашу хлібопічки дріжджі, сіль і цукор, спеції, виливаємо воду. Зверху просіваємо борошно - нехай насититься киснем.
3. Включаємо хлібопічку - більшість приладів оснащені режимом «Швидка випічка». Час приготування хліба на такому режимі може варіюватися від 1 годину 20 хвилин до майже двох годин, але це, погодьтеся, все одно швидше
4. Невеликий рада - після закінчення замісу потрібно перевірити тісто. Якщо воно вийшло рідкуватим («Колобок» не сформувався або прилипає до стінок чаші), додаємо грам 100 борошна і ставимо на заміс ще раз.
Готовий хлібець виходить досить щільним, але легким і рум'яним, та й на смак він досить непоганий - магазинному, принаймні, не поступається точно!
- Вода - 400 мілілітрів
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 3 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
- Сухе молоко - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
- Прянощі - За смаком (по бажанню)
Рецепт:
1. Воду підігріваємо до температури 35-40С - так процес бродіння почнеться швидше. Якщо замінити воду на молоко, хліб вийде більш здобним, але може гірше пропектися. Так що, якщо хочеться хлібця «посдобнее» - додайте сухе молоко.
2. Висипаємо в чашу хлібопічки дріжджі, сіль і цукор, спеції, виливаємо воду. Зверху просіваємо борошно - нехай насититься киснем.
3. Включаємо хлібопічку - більшість приладів оснащені режимом «Швидка випічка». Час приготування хліба на такому режимі може варіюватися від 1 годину 20 хвилин до майже двох годин, але це, погодьтеся, все одно швидше
4. Невеликий рада - після закінчення замісу потрібно перевірити тісто. Якщо воно вийшло рідкуватим («Колобок» не сформувався або прилипає до стінок чаші), додаємо грам 100 борошна і ставимо на заміс ще раз.
Готовий хлібець виходить досить щільним, але легким і рум'яним, та й на смак він досить непоганий - магазинному, принаймні, не поступається точно!