Рецепт Швидкий хліб в хлібопічці фото

Швидкий хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Випічка, Хліб

Головним недоліком хлібопічки вважається досить довгий час, необхідне для приготування хлібобулочних виробів. Простий рецепт швидкого хліба в хлібопічці дозволить вам заощадити свій час і кожен день мати на столі свіжу домашню випічку!

Швидкий хліб в хлібопічці, як правило, виходить не таким пишним, як звичайний - воно і зрозуміло, часу на підйом і расстойку у нього менше. Але смакові якості такого хліба нічим не гірше, повірте!

Рецепт:

1. Воду підігріваємо до температури 35-40С - так процес бродіння почнеться швидше. Якщо замінити воду на молоко, хліб вийде більш здобним, але може гірше пропектися. Так що, якщо хочеться хлібця «посдобнее» - додайте сухе молоко.

2. Висипаємо в чашу хлібопічки дріжджі, сіль і цукор, спеції, виливаємо воду. Зверху просіваємо борошно - нехай насититься киснем.

3. Включаємо хлібопічку - більшість приладів оснащені режимом «Швидка випічка». Час приготування хліба на такому режимі може варіюватися від 1 годину 20 хвилин до майже двох годин, але це, погодьтеся, все одно швидше

4. Невеликий рада - після закінчення замісу потрібно перевірити тісто. Якщо воно вийшло рідкуватим («Колобок» не сформувався або прилипає до стінок чаші), додаємо грам 100 борошна і ставимо на заміс ще раз.

Готовий хлібець виходить досить щільним, але легким і рум'яним, та й на смак він досить непоганий - магазинному, принаймні, не поступається точно!

  • Вода - 400 мілілітрів
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 3 чайних ложки
  • Борошно - 3 склянки
  • Сухе молоко - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
  • Прянощі - За смаком (по бажанню)
Швидкий хліб в хлібопічці, як правило, виходить не таким пишним, як звичайний - воно і зрозуміло, часу на підйом і расстойку у нього менше. Але смакові якості такого хліба нічим не гірше, повірте!

Рецепт:

1. Воду підігріваємо до температури 35-40С - так процес бродіння почнеться швидше. Якщо замінити воду на молоко, хліб вийде більш здобним, але може гірше пропектися. Так що, якщо хочеться хлібця «посдобнее» - додайте сухе молоко.

2. Висипаємо в чашу хлібопічки дріжджі, сіль і цукор, спеції, виливаємо воду. Зверху просіваємо борошно - нехай насититься киснем.

3. Включаємо хлібопічку - більшість приладів оснащені режимом «Швидка випічка». Час приготування хліба на такому режимі може варіюватися від 1 годину 20 хвилин до майже двох годин, але це, погодьтеся, все одно швидше

4. Невеликий рада - після закінчення замісу потрібно перевірити тісто. Якщо воно вийшло рідкуватим («Колобок» не сформувався або прилипає до стінок чаші), додаємо грам 100 борошна і ставимо на заміс ще раз.

Готовий хлібець виходить досить щільним, але легким і рум'яним, та й на смак він досить непоганий - магазинному, принаймні, не поступається точно!

Схожі рецепти