Бездріжджовий хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дізнатися, як приготувати бездріжджовий хліб в хлібопічці, адже це набагато корисніше звичайного "цеглинки", не шкодить фігурі, та й що може бути смачніше свіжої випічки? рекомендую!
Рецепт приготування бездріжджового хліба в хлібопічці дуже простий, а результат порадує як любителів смачної і свіжої здоби, так і персон, сидять на дієтах, які часто відмовляють собі у вживанні мучного. Так ось, такий хлібець можна їсти всім.
1. У ківш хлібопічки заливаємо кефір, а також сіль, цукор і соду. Якщо боїтеся, що ні размешается в процесі приготування, - можете додати сухі інгредієнти прямо в стакан з кефіром, і там попередньо все ретельно розмішати.
2. Поверх кефіру всипаємо попередньо просіяне борошно дрібного помелу.
3. І додаємо кунжут, або ж спеції і добавки на ваш смак (наприклад, кмин або koriandr).
4. Відправляємо форму назад в хлібопічку, встановивши режим надшвидкої випічки на 750 грам, якщо такий є, або ж просто встановимо спочатку режим замішування тіста на 10 хвилин, і 40 хвилин випічки.
Як тільки цей час вийде - перевірте хліб зубочисткою або дерев'яною шпажкою на готовність, і в разі чого відправте в хлібопічку в режим "запікання" ще на 5-10 хвилин. Я сподіваюся, вам цей здоровий рецепт приготування бездріжджового хліба в хлібопічці сподобається, і ви почастуєте їм свою сім'ю і гостей.
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 2.5 склянки
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 0.5 чайних ложки
1. У ківш хлібопічки заливаємо кефір, а також сіль, цукор і соду. Якщо боїтеся, що ні размешается в процесі приготування, - можете додати сухі інгредієнти прямо в стакан з кефіром, і там попередньо все ретельно розмішати.
2. Поверх кефіру всипаємо попередньо просіяне борошно дрібного помелу.
3. І додаємо кунжут, або ж спеції і добавки на ваш смак (наприклад, кмин або koriandr).
4. Відправляємо форму назад в хлібопічку, встановивши режим надшвидкої випічки на 750 грам, якщо такий є, або ж просто встановимо спочатку режим замішування тіста на 10 хвилин, і 40 хвилин випічки.
Як тільки цей час вийде - перевірте хліб зубочисткою або дерев'яною шпажкою на готовність, і в разі чого відправте в хлібопічку в режим "запікання" ще на 5-10 хвилин. Я сподіваюся, вам цей здоровий рецепт приготування бездріжджового хліба в хлібопічці сподобається, і ви почастуєте їм свою сім'ю і гостей.