Хліб-піца
(покроковий рецепт з фото)
Любіть експериментувати на кухні? Тоді цей рецепт для вас, так як я розповім, як приготувати хліб-піцу - випічку з додаванням ковбаси, солодкого перцю і сиру прямо в тісто! Спробуйте!
Якщо ви вже колись пекли хліб, для вас не складе труднощів спекти і цей хліб-піцу. Вам всього лише потрібно додати в тісто трохи нарізаного солодкого перцю, сиру і салямі. Але саме завдяки цим інгредієнтам випічка стає дійсно схожою на піцу, як за смаком, так і по запаху. Не шкодуйте начинки. Можна дати навіть трошки більше, ніж зазначено в рецепті. Раджу брати саме салямі, т.К. Вона надає неймовірний аромат хліба.
- Сухі дріжджі - 10 грам
- Борошно - 800 грам
- Салямі - 150 грам
- Сир - 100 грам
- Солодкий червоний перець - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Тепла вода - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
1. Цукор, дріжджі, 100 мл теплої води і кілька столових ложок борошна змішайте до однорідності. Це буде опара. Залиште її на 15 хвилин в теплому місці.
2. Тим часом підготуйте начинку: невеликими кубиками наріжте салямі, солодкий перець і твердий сир. Опару змішайте з водою, що залишилася, майже всієї залишилася борошном і дрібкою солі.
3. Замісити тісто ложкою, додайте всю начинку і знову перемішайте. На стіл викладіть решту борошна, зверху викладіть тісто, присипте його борошном. Руками замісити м'яке еластичне тісто.
4. В кінці, коли тісто майже не буде липнути до рук, змочіть їх рослинною олією. Знову вимісити тісто. Накрийте його мискою і залиште в теплому місці для вистоювання на 90 хвилин.
5. Можна розтавати тісто в мультиварці на режимі «Розстойка тесту» 1 час. Випікайте хліб в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин або в мультиварці на режимі «Випічка» 1 час.
6. Дайте хлібу повністю охолонути. Смачного!