Хліб «Чусовской»
(покроковий рецепт з фото)
Смак цього хліба я знаю не з чуток, так як живу в декількох кілометрах від міста Чусовой. Такий хліб або подібний до нього дуже популярний на полицях наших магазинів. Ділюся рецептом!
Хліб "чусовской" названий так за назвою міста Чусовой в Пермському краї. Випікається із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 2 сорту. Приготувати його досить легко, якщо слідувати покроковому рецептом. Випікати його можна у вигляді формового хліба або як подовий. Для випікання формового хліба слід збільшити кількість води приблизно на 20%.
- Дріжджі - 70 грам (житнє, кисломолочная)
- Дріжджі - 3 грами (свіжі, пресовані)
- Вода - 250 мілілітрів
- Борошно житнє - 180 грам (обдирне)
- Борошно пшеничне - 150 грам(2 сорт)
- Сіль - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
У ємність для замісу тіста влийте воду, розчиніть сіль, дріжджі, додайте закваску. Добре розмішайте до однорідності.
Всипте просіяне житнє і пшеничне борошно.
Замісити тісто, накрийте харчовою плівкою, поставте для бродіння на 5-6 годин.
В процесі бродіння тісто збільшується в розмірах в 1, 5-2 рази.
Присипте робочу поверхню столу житнім борошном, викладіть тісто.
Сформуйте буханець хліба, перекладіть на лист для випічки, дайте расстойку 1 час.
У процесі вистоювання хліб покривається сіточкою тріщин. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 240 градусів перші 10 хвилин, після чого понизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще 45-50 хвилин.
Готовий хліб охолодіть до кімнатної температури на решітці. Різати хліб в цей час не можна, так як процес випічки ще не завершений.
Хліб вийшов ароматний, смачний, з хрусткою скоринкою і злегка кислуватим смаком, який дуже гармонійно поєднується з їжею.