Рецепт Хліб «Чусовской» фото

Хліб «Чусовской»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно, Дріжджі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Смак цього хліба я знаю не з чуток, так як живу в декількох кілометрах від міста Чусовой. Такий хліб або подібний до нього дуже популярний на полицях наших магазинів. Ділюся рецептом!

Хліб "чусовской" названий так за назвою міста Чусовой в Пермському краї. Випікається із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 2 сорту. Приготувати його досить легко, якщо слідувати покроковому рецептом. Випікати його можна у вигляді формового хліба або як подовий. Для випікання формового хліба слід збільшити кількість води приблизно на 20%.

  • Дріжджі - 70 грам (житнє, кисломолочная)
  • Дріжджі - 3 грами (свіжі, пресовані)
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Борошно житнє - 180 грам (обдирне)
  • Борошно пшеничне - 150 грам(2 сорт)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
хліб
Підготуйте інгредієнти.
хліб
У ємність для замісу тіста влийте воду, розчиніть сіль, дріжджі, додайте закваску. Добре розмішайте до однорідності.
хліб
Всипте просіяне житнє і пшеничне борошно.
хліб
Замісити тісто, накрийте харчовою плівкою, поставте для бродіння на 5-6 годин.
хліб
В процесі бродіння тісто збільшується в розмірах в 1, 5-2 рази.
хліб
Присипте робочу поверхню столу житнім борошном, викладіть тісто.
хліб
Сформуйте буханець хліба, перекладіть на лист для випічки, дайте расстойку 1 час.
хліб
У процесі вистоювання хліб покривається сіточкою тріщин. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 240 градусів перші 10 хвилин, після чого понизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще 45-50 хвилин.
хліб
Готовий хліб охолодіть до кімнатної температури на решітці. Різати хліб в цей час не можна, так як процес випічки ще не завершений.
хліб
Хліб вийшов ароматний, смачний, з хрусткою скоринкою і злегка кислуватим смаком, який дуже гармонійно поєднується з їжею.

Схожі рецепти