Хінкалі в пароварці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати на вечерю що-небудь цікаве і при цьому смачне, тоді хінкалі якраз те, що ви шукаєте. У цього грузинського блюда справжній домашній смак, ви залишитеся в повному захваті.
Іноді так буває, що хочеться з'їсти що-небудь таке і якщо у вас саме такий випадок, я можу запропонувати вам дуже цікавий рецепт приготування хінкалі в пароварці. Це традиційне грузинське блюдо, зроблене з тіста з м'ясною начинкою всередині. В принципі, за смаком хінкалі схожі на наші рідні пельмені, ось тільки відрізняється їх форма і спосіб приготування. Хоча насправді в цьому рецепті немає абсолютно нічого складного і ви без особливих зусиль зробите хінкалі в пароварці в домашніх умовах.
- Борошно - 3 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Фарш пісний - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Зелень свіжа - 80-100 грам (петрушка і селера)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Ріпчасту цибулю чистимо і трьом його на тертці, змішуємо лук з м'ясним фаршем.
Потім додаємо до фаршу подрібнену свіжу зелень, спеції і сіль, а також дрібно нарізаний часник.
Ретельно вимішуємо фарш до однорідної повітряної консистенції.
Для тесту наливаємо в миску воду, розбиваємо в неї яйце, додаємо трохи солі.
Збиваємо воду з яйцем, починаємо поступово всипати борошно і замішувати тісто.
Додаємо стільки борошна, поки у нас не вийде туге однорідно тісто.
З готового тісто робимо ковбаску і поділяємо її на невеликі шматочки, кожен обмакиваем трохи в борошні.
Тепер по черзі беремо по одному шматочку і розгортаємо його в плоску корж.
В середину коржа кладемо трохи начинки і з'єднуємо краю тесту трикутником.
Тепер наливаємо воду в пароварку і доводимо її до кипіння, решітку пароварки змащуємо рослинним маслом, щоб хінкалі не прилипали до неї. Викладаємо хінкалі на решітку, накриваємо пароварку кришкою і готуємо їх протягом 35-40 хвилин.
Після закінчення часу хінкалі будуть повністю готові, подаємо їх зі своїм улюбленим соусом. Приємного всім апетиту!