Рецепт Хатлакли фото

Хатлакли
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
Пісні страви , Вагітним і годуючим
На полуденок , На швидку руку , На природу , На сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Гатлакти - це казахська прісна коржик, приготована на основі прісного тіста з додаванням кунжутного або толокняна масла. Готуються такі коржі дуже просто. Ви будете задоволені результатом.

Опис приготування:

Як приготувати таке блюдо, ви тепер знаєте. Але я хочу додати: дуже часто страви з абсолютно різних кухонь відмінно підходять один одному. Так, наприклад, я для себе відзначила, що такі коржі будуть смачні з соусом"дзадзикі" (грецька кухня). Це страви абсолютно різних кухонь, але вони так добре поєднуються. Прісний корж і огіркової-часниковий соус дуже смачні разом.

  • Борошно пшеничне - 220 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Масло Толоконов або кунжутне - 3 Ст. Ложки
  • Масло рослинне для фритюру - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
хатлакли - фото крок 1
Для приготування коржів візьміть борошно, сіль, рослинна олія (кунжутне або Толоконов), вершкове масло, воду.
хатлакли - фото крок 2
У мисочку просійте борошно. Додайте чайну ложку кухонної солі і розмішайте.
хатлакли - фото крок 3
Влийте 100 мл. Води, додайте 2 ст. Ложки кунжутного або Толоконов масла. Можна використовувати звичайне оливкове. Толоконов або кунжутне масло має яскраво виражений смак, аромат. Оливкова олія швидше нейтральне. Коржик вийде смачною, але не такий ароматної, як якщо при замішуванні тіста використовувати кунжутне або Толоконов масло.
хатлакли - фото крок 4
Масло я вливала партіями. Не всі відразу. Це дозволяє зрозуміти необхідну кількість і при необхідності додати ще масла або води.
хатлакли - фото крок 5
Тісто зберіть в кулю. Добре стирається. Покладіть в миску і дайте відпочити 20 хвилин.
хатлакли - фото крок 6
Розділити тісто 6 частин. З кожної частини скачайте ковбаску, яку потім розкачайте в тонкий овал. Розтопити вершкове масло і за допомогою пензлика змастіть тісто з одного боку маслом.
хатлакли - фото крок 7
Скачайте в щільний рулет.
хатлакли - фото крок 8
Рулет скрутіть Улиточки.
хатлакли - фото крок 9
Прокатайте качалкою. Краях коржі можна надати форму (малюнок) зубчиками вилки. Це залишить слід на тесті.
хатлакли - фото крок 10
На пательні, в олії обсмажте гатлакти з двох сторін до рум'яної. Посипте зеленню або рубаним луком.
хатлакли - фото крок 11
Подаємо до столу і пригощаємося.

Схожі рецепти