Хатлакли
(покроковий рецепт з фото)
Гатлакти - це казахська прісна коржик, приготована на основі прісного тіста з додаванням кунжутного або толокняна масла. Готуються такі коржі дуже просто. Ви будете задоволені результатом.
Як приготувати таке блюдо, ви тепер знаєте. Але я хочу додати: дуже часто страви з абсолютно різних кухонь відмінно підходять один одному. Так, наприклад, я для себе відзначила, що такі коржі будуть смачні з соусом "дзадзикі" (грецька кухня). Це страви абсолютно різних кухонь, але вони так добре поєднуються. Прісний корж і огіркової-часниковий соус дуже смачні разом.
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло Толоконов або кунжутне - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне для фритюру - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
Для приготування коржів візьміть борошно, сіль, рослинна олія (кунжутне або Толоконов), вершкове масло, воду.
У мисочку просійте борошно. Додайте чайну ложку кухонної солі і розмішайте.
Влийте 100 мл. Води, додайте 2 ст. Ложки кунжутного або Толоконов масла. Можна використовувати звичайне оливкове. Толоконов або кунжутне масло має яскраво виражений смак, аромат. Оливкова олія швидше нейтральне. Коржик вийде смачною, але не такий ароматної, як якщо при замішуванні тіста використовувати кунжутне або Толоконов масло.
Масло я вливала партіями. Не всі відразу. Це дозволяє зрозуміти необхідну кількість і при необхідності додати ще масла або води.
Тісто зберіть в кулю. Добре стирається. Покладіть в миску і дайте відпочити 20 хвилин.
Розділити тісто 6 частин. З кожної частини скачайте ковбаску, яку потім розкачайте в тонкий овал. Розтопити вершкове масло і за допомогою пензлика змастіть тісто з одного боку маслом.
Скачайте в щільний рулет.
Рулет скрутіть Улиточки.
Прокатайте качалкою. Краях коржі можна надати форму (малюнок) зубчиками вилки. Це залишить слід на тесті.
На пательні, в олії обсмажте гатлакти з двох сторін до рум'яної. Посипте зеленню або рубаним луком.
Подаємо до столу і пригощаємося.