Харчо по-мегрельські
(покроковий рецепт з фото)
Всім відомий грузинський ситний суп в новій обробці. Рецепт харчо по-мегрельських познайомить вас з неперевершеною мегрельської кухнею!
Існує багато рецептів харчо, як і у випадку з хачапурі все залежить від регіону Грузії. Проте, є певні риси, властиві будь-якій харчо, якщо хочете його правильно приготувати. Для приготування харчо по-мегрельських обов'язково потрібні волоські горіхи, і дуже зелений - кінзи, петрушки, кропу. Також я готую харчо на телячої грудях - суп виходить більш ароматним, але не жирним. Дивимося рецепт.
- Грудинка - 250 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Грецькі горіхи - 2 Ст. Ложки
- Помідор - 2 штуки
- Мал - 0, 5 склянки
- Ткемалі - 2 Ст. Ложки
- Спеції, зелень - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Варимо бульйон з м'яса. Тим часом подрібнюємо горіхи і часник, додавши трохи солі.
Також подрібнюємо зелень, ріжемо помідори, обшпаривши їх і знявши шкірку. Цибулю ріжемо півкільцями, морква четвертинками.
У готовий бульйон кидаємо цибулю, морквину, помідори, варимо хвилин 20.
Додаємо ткемалі, спеції.
Потім рис. Варимо хвилин 10-15 до готовності рису.
Для 5 хвилин до закінчення готування кидаємо зелень. Перед подачею готове харчо по-мегрельських заправляємо горіхово-часниковою заправкою. Смачного!