Мегрельські хачапурі
(покроковий рецепт з фото)
Смачні, соковиті всередині та хрусткі, засмаглі зовні хачапурі з тягнеться сирною начинкою. Захотілося? Тоді читайте далі, як приготувати мегрельські хачапурі.
Як вид, процес не складний, а результат вас точно здивує. Мій чоловік і старший син дуже люблять їсти мегрельські хачапурі з різними соусами - часниковим, сметанним або просто з кетчупом. В начинку, по бажанню, можна додати зелень, а сир використовуйте сулугуні, бринзу або солоний сир.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Кефір - 200 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Сир - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Жебрацтво 1 склянка борошна в миску, влийте кефір, додайте соду, масло і сіль. Перемішайте до однорідної консистенції.
Потім поступово додайте борошно, що залишилося і вимісити тісто.
Сир натріть на крупній тертці.
В окремій ємності розтопіть вершкове масло.
Сир змішайте зі сметаною і розтопленим маслом.
Ретельно перемішайте.
Тісто розділяється на три частини. Розкачайте корж товщиною в 0, 5 см.
В середину коржики викладіть начинку.
Зберіть краю коржі до центру і защіпніте їх.
Грудочку переверніть і акуратно розкачайте качалкою. Наколи в декількох місцях виделкою.
Випікайте хачапурі в духовці при 180 градусах до золотистої скоринки.
Час приготування займе 20-25 хвилин. Смачного!