Харчо по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Ситний, ароматний і шалено смачний грузинський супчик за класичною рецептурою. Записуємо себе в куховарську книгу рецепт харчо по-домашньому вже зараз!
Для приготування харчо по-домашньому я беру хороший шматок баранини, хоча можна сміливо брати і яловичину, і телятину, і свинину. Просто баранина як ми знаємо володіє специфічним ароматом, не всім сподобається. Також я кладу багато часнику, а ось ткемалі часто заміняю на свій власний соус: аджика плюс томатна паста і густий гранатовий соус - наршараб. Для грузинської кухні дуже важливо додавати всюди хмелі-сунелі, Kinzu, взагалі по-більше спецій і зелені.
- Баранина - 1.5 кілограма
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Чорний перець горошком - 5-6 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Помідор - 2-3 штук
- Картопля - 2-3 штук
- Часник - 8 зубчиків
- Ткемалі - 2 Ст. Ложки
- Зелень, спеції - За смаком
- Мал - 0, 5 склянки
Відправляємо варитися бульйон. Тим часом займемося овочами. Ріжемо цибулю і моркву.
Робимо зажарку.
Додаємо до зажарки помідори, спеції, соус ткемалі, перемішуємо і обсмажуємо ще хвилин 5-7.
М'ясо дістаємо з бульйону, нарізаємо на шматочки.
Бульйон проціджуємо.
Знову ставимо бульйон на вогонь, кидаємо туди картоплю, потім рис, zažarku, а також часник з зеленню подрібнені. Горіхи я не додаю, моїм не подобаються.
Варимо харчо по-домашньому до готовності рису.
Подавати можна прямо з печі. Смачного!
Подавати можна прямо з печі. Смачного!