Халва
(покроковий рецепт з фото)
Халва - традиційне східне ласощі. У кожної халви є свій білок, манній крупі, з горіхами і без тощо. Цей варіант готується на борошні, насінні і сиропі. Виходить щільною, в міру солодкої і дуже смачною.
Перед вами простий рецепт, як приготувати халву. У ньому не треба уварювати сироп до певної температури, тому вам не знадобиться ніяких спеціальних приладів для цього. Насіння подрібнюються за допомогою м'ясорубки. Борошно обов'язково обсмажте на сухій сковороді.
- Насіння соняшнику - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 150 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Ванілін - 1 щіпка
1. Підготуйте необхідні інгредієнти.
2. У каструльці з'єднайте масло, воду, цукор і ванілін. Доведіть до кипіння, варіть протягом 5 хвилин. Зніміть з вогню.
3. Насіння обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору на повільному вогні.
4. Перекрутіть насіння на м'ясорубці через дрібну сітку 2 рази.
5. Борошно обсмажити повільному вогні на сухій сковороді до появи горіхового запаху і бежевого кольору. Помішуйте лопаткою.
6. З'єднайте з пастою з насіння і перекрутити ще раз через м'ясорубку.
7. Влийте теплий сироп, перемішайте до однорідності, ущільните. Дайте охолонути.
8. Смачного!