Рецепт Халва фото

Халва
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Насіння
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , Десерт
Солодке , Десерти , Халва
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Халва - традиційне східне ласощі. У кожної халви є свій білок, манній крупі, з горіхами і без тощо. Цей варіант готується на борошні, насінні і сиропі. Виходить щільною, в міру солодкої і дуже смачною.

Опис приготування:

Перед вами простий рецепт, як приготувати халву. У ньому не треба уварювати сироп до певної температури, тому вам не знадобиться ніяких спеціальних приладів для цього. Насіння подрібнюються за допомогою м'ясорубки. Борошно обов'язково обсмажте на сухій сковороді.

  • Насіння соняшнику - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 150 грам
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Вода - 5 Ст. Ложок
  • Ванілін - 1 щіпка
халва - фото крок 1
1. Підготуйте необхідні інгредієнти.
халва - фото крок 2
2. У каструльці з'єднайте масло, воду, цукор і ванілін. Доведіть до кипіння, варіть протягом 5 хвилин. Зніміть з вогню.
халва - фото крок 3
3. Насіння обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору на повільному вогні.
халва - фото крок 4
4. Перекрутіть насіння на м'ясорубці через дрібну сітку 2 рази.
халва - фото крок 5
5. Борошно обсмажити повільному вогні на сухій сковороді до появи горіхового запаху і бежевого кольору. Помішуйте лопаткою.
халва - фото крок 6
6. З'єднайте з пастою з насіння і перекрутити ще раз через м'ясорубку.
халва - фото крок 7
7. Влийте теплий сироп, перемішайте до однорідності, ущільните. Дайте охолонути.
халва - фото крок 8
8. Смачного!

Схожі рецепти