Рецепт Хачапурі з сиром простий фото

Хачапурі з сиром простий
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка

Якщо ви любите випічку з сиром, то обов'язково спробуйте приготувати хачапурі з сиром. Цю страву можна готувати як за класичною методикою, так і за спрощеним рецептом. Дивіться!

Якщо вам цікаво, як приготувати хачапурі з сиром простий, то прочитайте цей рецепт. З нього ви дізнаєтеся, як можна приготувати легендарну кавказьку випічку без праці і клопоту. Вийде дуже смачно, це я вам гарантую!

  • Молоко - 1/2 склянки
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 грам
  • Сіль - 1 грам
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
  • Сир Адигейський - 250 грам (начинка)
  • Вершкове масло - 70 грам (начинка)
  • Жовток яєчний - 1 штука (для змазування)
  • Молоко - 2 Ст. Ложки (для змазування)
  • Вершкове масло - 70 грам (для змазування)
хачапурі з сиром простий - фото крок 1
Злегка підігрійте молоко, влийте його в велику миску і додайте до нього дріжджі, цукор, сіль і рослинне масло. Просійте в цю ж ємність борошно і замісіть тісто. Воно повинно липнути до рук. Накрийте ємність і залиште в теплому місці.
хачапурі з сиром простий - фото крок 2
Через півгодини або годину тісто має піднятися і збільшитися в кілька разів. Це означає, що його можна використовувати для подальшого приготування страви.
хачапурі з сиром простий - фото крок 3
Присипте робочу поверхню борошном, розкачайте тісто в тонкий корж. Натріть на тертці твердий сир, викладіть його на розкачане тісто. Зверху покладіть шматочок вершкового масла.
хачапурі з сиром простий - фото крок 4
Краї коржика зберіть в центрі, склейте їх. Потім розкачайте вийшов мішечок в коржик за допомогою качалки. Викладіть її на деко, змастіть змішаним молоком з жовтком. Потім випікайте в духовці при двухста градусах двадцять хвилин.
хачапурі з сиром простий - фото крок 5
Готовий хачапурі дістаньте з духовки і рясно змастіть вершковим маслом. Подавайте до столу, поки страва не охололо.

Схожі рецепти