Хачапурі з сиром простий
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите випічку з сиром, то обов'язково спробуйте приготувати хачапурі з сиром. Цю страву можна готувати як за класичною методикою, так і за спрощеним рецептом. Дивіться!
Якщо вам цікаво, як приготувати хачапурі з сиром простий, то прочитайте цей рецепт. З нього ви дізнаєтеся, як можна приготувати легендарну кавказьку випічку без праці і клопоту. Вийде дуже смачно, це я вам гарантую!
- Молоко - 1/2 склянки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 грам
- Сіль - 1 грам
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Сир Адигейський - 250 грам (начинка)
- Вершкове масло - 70 грам (начинка)
- Жовток яєчний - 1 штука (для змазування)
- Молоко - 2 Ст. Ложки (для змазування)
- Вершкове масло - 70 грам (для змазування)
Злегка підігрійте молоко, влийте його в велику миску і додайте до нього дріжджі, цукор, сіль і рослинне масло. Просійте в цю ж ємність борошно і замісіть тісто. Воно повинно липнути до рук. Накрийте ємність і залиште в теплому місці.
Через півгодини або годину тісто має піднятися і збільшитися в кілька разів. Це означає, що його можна використовувати для подальшого приготування страви.
Присипте робочу поверхню борошном, розкачайте тісто в тонкий корж. Натріть на тертці твердий сир, викладіть його на розкачане тісто. Зверху покладіть шматочок вершкового масла.
Краї коржика зберіть в центрі, склейте їх. Потім розкачайте вийшов мішечок в коржик за допомогою качалки. Викладіть її на деко, змастіть змішаним молоком з жовтком. Потім випікайте в духовці при двухста градусах двадцять хвилин.
Готовий хачапурі дістаньте з духовки і рясно змастіть вершковим маслом. Подавайте до столу, поки страва не охололо.