Рецепт Хачапурі з листкового тіста фото

Хачапурі з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Молочні продукти , Сир , Адигейський сир
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Шалено смачні грузинські хачапурі - кращий спосіб перекусити. Кілька видів сиру, домашнє листкове тісто - що може бути краще? Дивимося рецепт хачапурі з листкового тіста і насолоджуємося випічкою.

Опис приготування:

Хачапурі дуже популярний вид випічки в Грузії, та й у нас майже на кожному розі вже є ларьок, де можна купити хачапурі з різною начинкою. Набагато приємніше самому зробити хачапурі вдома, між іншим, це зовсім не складно. Можете використовувати готове тісто, якщо у Вас є бажання - можна тісто і самому зробити. Для приготування хачапурі з листкового тіста радимо також використовувати різні сорти сиру: солоний сулугуні і м'який адигейський, а до них на додачу ще й сир - начинка вийде дуже соковитою і пікантною. Дивимося докладний рецепт.

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно - 3 склянки
  • Вершкове масло - 180 грам
  • Сир Адигейський - 280 грам
  • Сир сулугуні - 120 грам
  • Сир - 180 грам
  • Крем - 100 грам
  • Зелень петрушки - - За смаком
хачапурі з листкового тіста - фото крок 1
Спочатку робимо тісто: розводимо дріжджі в молоці, солимо, перчим, додаємо яйце і борошно поступово. Замішуємо тісто.
хачапурі з листкового тіста - фото крок 2
Розкачайте тісто, змастіть маслом, закатати в рулет.
хачапурі з листкового тіста - фото крок 3
Рулет скрутіть в джгут. Ми залишаємо на 30 хвилин.
хачапурі з листкового тіста - фото крок 4
Тепер начинка: рубаємо зелень.
хачапурі з листкового тіста - фото крок 5
Змішуємо добре сир, адигейський сир і сулугуні із зеленню. Також додаємо друге яйце - тільки білок. Жовток знадобиться нам для змащування коржів.
хачапурі з листкового тіста - фото крок 6
Тепер з тіста потрібно зробити невеликі коржі, в які викладаємо начинку.
хачапурі з листкового тіста - фото крок 7
Кінці коржі загортаємо в центр. Має вийти ось так.
хачапурі з листкового тіста - фото крок 8
Розкачуємо обережно в пласт.
хачапурі з листкового тіста - фото крок 9
Викладаємо на деко і відправляємо наші хачапурі при 200 З 15-20 хвилин.
хачапурі з листкового тіста - фото крок 10
Даємо готовим коржикам охолонути і подаємо змастивши маслом. Наші хачапурі з листкового тіста готові! Смачного)

Схожі рецепти