Хачапурі з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Шалено смачні грузинські хачапурі - кращий спосіб перекусити. Кілька видів сиру, домашнє листкове тісто - що може бути краще? Дивимося рецепт хачапурі з листкового тіста і насолоджуємося випічкою.
Хачапурі дуже популярний вид випічки в Грузії, та й у нас майже на кожному розі вже є ларьок, де можна купити хачапурі з різною начинкою. Набагато приємніше самому зробити хачапурі вдома, між іншим, це зовсім не складно. Можете використовувати готове тісто, якщо у Вас є бажання - можна тісто і самому зробити. Для приготування хачапурі з листкового тіста радимо також використовувати різні сорти сиру: солоний сулугуні і м'який адигейський, а до них на додачу ще й сир - начинка вийде дуже соковитою і пікантною. Дивимося докладний рецепт.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
- Вершкове масло - 180 грам
- Сир Адигейський - 280 грам
- Сир сулугуні - 120 грам
- Сир - 180 грам
- Крем - 100 грам
- Зелень петрушки - - За смаком
Спочатку робимо тісто: розводимо дріжджі в молоці, солимо, перчим, додаємо яйце і борошно поступово. Замішуємо тісто.
Розкачайте тісто, змастіть маслом, закатати в рулет.
Рулет скрутіть в джгут. Ми залишаємо на 30 хвилин.
Тепер начинка: рубаємо зелень.
Змішуємо добре сир, адигейський сир і сулугуні із зеленню. Також додаємо друге яйце - тільки білок. Жовток знадобиться нам для змащування коржів.
Тепер з тіста потрібно зробити невеликі коржі, в які викладаємо начинку.
Кінці коржі загортаємо в центр. Має вийти ось так.
Розкачуємо обережно в пласт.
Викладаємо на деко і відправляємо наші хачапурі при 200 З 15-20 хвилин.
Даємо готовим коржикам охолонути і подаємо змастивши маслом. Наші хачапурі з листкового тіста готові! Смачного)