Çıhırtma
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Чихиртма - блюдо азербайджанської кухні, яке подають до плову, але і в якості самостійного воно зовсім не рідкість. Яскраве, ніжне і дуже смачне! неодмінно спробуйте!
Опис приготування:
Приготувати чихиртму можна як з цілої курки, так і з будь-якої її частини. Причому можна використовувати не тільки шматочки з кісточками, і філе. Блюдо готується на основі попередньо відвареного м'яса, але якщо у вас є в запасі готовий курячий бульйон, то можна не відварювати курку, а просто обсмажити її на сковороді до рум'яної скоринки. Повністю просмажувати немає необхідності, курка дійде потім в соусі і буде такою ж ніжною і смачною.
- Курка - 800 грам
- Цибуля - 400 грам
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 70 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Помідор - 1 штука
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Бульйон - 1 Склянка
- Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Зелень - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Насамперед приготуємо курку, адже нам знадобиться курячий бульйон. За бажанням наріжте її на порційні шматки і відварити в підсоленій воді практично до готовності.
Потім злегка обсмажте курку з усіх боків на сковороді.
Окремо обсмажте до м'якості нарізану кубиками цибулю.
Додайте нарізаний кубиками помідор і часник. У помідора попередньо зніміть шкірку, зробивши для цього на плодоніжки хрестоподібний надріз і потримавши в окропі 1 хвилину.
Перемішайте і потім всі разом 2-3 хвилини.
Тепер зверху розкладіть шматочки курки.
Налийте бульйон, додайте оцет або сік лимона, сіль за смаком і куркуму. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте курочку з овочами близько 25-30 хвилин.
Потім збийте яйця, додавши за смаком сіль і перець.
Влийте яйця в сковороду, намагаючись їх розподілити рівномірно по всій поверхні. Чи не перемішуючи, накривши сковороду кришкою на повільному вогні довести соус до загусання.
В результаті виходить ніжна і соковита курочка в повітряному яєчно-цибульному суфле, за смаком нагадує омлет, але з більш яскравим і насиченим смаком. Смачного!