Рецепт Çıhırtma фото

Çıhırtma
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Чихиртма - блюдо азербайджанської кухні, яке подають до плову, але і в якості самостійного воно зовсім не рідкість. Яскраве, ніжне і дуже смачне! неодмінно спробуйте!

Опис приготування:

Приготувати чихиртму можна як з цілої курки, так і з будь-якої її частини. Причому можна використовувати не тільки шматочки з кісточками, і філе. Блюдо готується на основі попередньо відвареного м'яса, але якщо у вас є в запасі готовий курячий бульйон, то можна не відварювати курку, а просто обсмажити її на сковороді до рум'яної скоринки. Повністю просмажувати немає необхідності, курка дійде потім в соусі і буде такою ж ніжною і смачною.

  • Курка - 800 грам
  • Цибуля - 400 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Помідор - 1 штука
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Бульйон - 1 Склянка
  • Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Зелень - За смаком
Çıhırtma - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
Çıhırtma - фото крок 2
Насамперед приготуємо курку, адже нам знадобиться курячий бульйон. За бажанням наріжте її на порційні шматки і відварити в підсоленій воді практично до готовності.
Çıhırtma - фото крок 3
Потім злегка обсмажте курку з усіх боків на сковороді.
Çıhırtma - фото крок 4
Окремо обсмажте до м'якості нарізану кубиками цибулю.
Çıhırtma - фото крок 5
Додайте нарізаний кубиками помідор і часник. У помідора попередньо зніміть шкірку, зробивши для цього на плодоніжки хрестоподібний надріз і потримавши в окропі 1 хвилину.
Çıhırtma - фото крок 6
Перемішайте і потім всі разом 2-3 хвилини.
Çıhırtma - фото крок 7
Тепер зверху розкладіть шматочки курки.
Çıhırtma - фото крок 8
Налийте бульйон, додайте оцет або сік лимона, сіль за смаком і куркуму. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте курочку з овочами близько 25-30 хвилин.
Çıhırtma - фото крок 9
Потім збийте яйця, додавши за смаком сіль і перець.
Çıhırtma - фото крок 10
Влийте яйця в сковороду, намагаючись їх розподілити рівномірно по всій поверхні. Чи не перемішуючи, накривши сковороду кришкою на повільному вогні довести соус до загусання.
Çıhırtma - фото крок 11
В результаті виходить ніжна і соковита курочка в повітряному яєчно-цибульному суфле, за смаком нагадує омлет, але з більш яскравим і насиченим смаком. Смачного!

Схожі рецепти