Гуслянка
(покроковий рецепт з фото)
Цей приголомшливий кисломолочний напій врятує вас від спеки і спеки! Він дуже незвичайний за смаком і консистенції, а приготувати його неймовірно просто!
Як ви вже напевно встигли помітити, в цьому простому рецепті гуслянки всього два інгредієнти, але сам напій не такий простий, як може здатися на перший погляд. Взагалі він є традиційним карпатським блюдом, ну а я вперше спробувала його в невеликої української селі. Він мені неймовірно сподобався, тому що був абсолютно несхожий ні на один інший кисломолочний продукт, так як що у нього дуже неоднорідна консистенція і незвичний смак. Але в цілому напій дуже і дуже цікавий, а в жарку погоду просто незамінний, і якщо ви любите всяку смакоту з молока, тоді я із задоволенням розповім вам, як приготувати гуслянку.
- Молоко - 1 літр
- Сметана - 1 Ст. Ложка
Для початку нам необхідно закип'ятити молоко, а потім охолодити його до 35-40 градусів.
Тепер ми змішуємо тепле молоко з кислою сметаною, тому ми обмазуємо їй стінки глечика.
У глечик наливаємо ще тепле молоко, але не перемішуємо. Укутуємо глечик рушником, не накриваючи кришкою, і поставити на 12 годин в тепле місце (біля плити, наприклад). Потім відправляємо на пару діб в холодильник. Ну а потім гуслянку можна їсти з печивом або млинцями. Приємного всім апетиту!