Рецепт Гуляш Лазерсона фото

Гуляш Лазерсона
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Угорська кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Гуляш від Ілля Лазерсона - повне відкриття для мене. Виявляється, червоний він не від помідор, але з паприки. Ділюся з вами рецептом приготування і відкриваю маленькі секретик.

Опис приготування:

Приготувати гуляш по-угорськи за рецептом Іллі Лазерсона не складно, покрокова інструкція вам в цьому допоможе.

  • Яловичина - 700 грам
  • Картопля - 4 штуки
  • Копчене сало - 50 грам (можна замінити на бекон або на рослинне масло)
  • Цибуля - 1 штука
  • Паприка - 2 Ст. Ложки
  • Червоний болгарський перець - 1 штука
  • Гіркий перець чилі - 1 штука (по бажанню)
  • Зелень - 15 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка (або за смаком)
гуляш Лазерсона - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
гуляш Лазерсона - фото крок 2
На сковороду викладіть копчене сало або жирний бекон. Якщо їх немає, можна замінити на рослинне масло. Сало необхідно витопити, вижаркі прибрати.
гуляш Лазерсона - фото крок 3
Поріжте цибулю на чверть-кільця.
гуляш Лазерсона - фото крок 4
Викладіть цибулю на сковороду і обсмажте.
гуляш Лазерсона - фото крок 5
Яловичину поріжте на досить великі шматочки, приблизно, з волоський горіх.
гуляш Лазерсона - фото крок 6
Поверх цибулі викладіть м'ясо, часто заважати не треба, краще струшувати сковороду, мета даного етапу - "запечатати" м'ясо, щоб воно залишилося соковите і обсмажити його. Обсмажуйте на сильному вогні.
гуляш Лазерсона - фото крок 7
Почистіть і поріжте великими шматочками картоплю, поставте його відварювати, не забудьте посолити за смаком.
гуляш Лазерсона - фото крок 8
Обсмажуйте до випаровування вологи і появи невеликої рум'яної скоринки.
гуляш Лазерсона - фото крок 9
Додайте паприку і зменшіть вогонь, продовжуйте обсмажувати.
гуляш Лазерсона - фото крок 10
При обсмажуванні з паприкою, м'ясо слід перемішувати, щоб паприка розподілилася рівномірно, але при цьому не пригоріла.
гуляш Лазерсона - фото крок 11
Перекладіть м'ясо в сотейник, а в сковороду налийте гарячу воду і злийте її в якості бульйону в сотейник.
гуляш Лазерсона - фото крок 12
Бульйону має бути в достатній кількості з урахуванням додавання інгредієнтів і з урахуванням майбутнього википання.
гуляш Лазерсона - фото крок 13
Поріжте червоний перець невеликими шматочками, додайте його в сотейник, коли м'ясо прокипить, приблизно, через 10-15 хвилин.
гуляш Лазерсона - фото крок 14
Злийте воду з відвареної картоплі.
гуляш Лазерсона - фото крок 15
Перекладіть картопля до м'яса і продовжуйте гасити на невеликому вогні годину-півтора, ближче до кінця варіння додайте гострий перець чилі.
гуляш Лазерсона - фото крок 16
Поки гаситься м'ясо, приготуйте"чипетке" , це такі галушки. Для цього візьміть 1 велике яйце і додайте до нього 3-4 ст. Ложки борошна (скільки візьме), борошно додавайте не відразу, а в процесі замісу тіста.
гуляш Лазерсона - фото крок 17
Замісити тісто, воно повинно бути тугим, але не дуже, щоб з нього можна бути зробити галушки, але при цьому, щоб вони не були занадто грубими після варіння.
гуляш Лазерсона - фото крок 18
Викладіть готові"чипетке" - клецки на блюдо, присипане борошном.
гуляш Лазерсона - фото крок 19
Коли м'ясо повністю провариться і буде м'яким, додайте"чипетке" - галушки і ще раз поставте на вогонь, варите 3-5 хвилин до готовності.
гуляш Лазерсона - фото крок 20
Подавайте гуляш, присипавши його зеленню. Це дуже смачне угорське блюдо зовсім не схоже на те блюдо - загул, подається в радянських їдальнях, до смаку якого ми звикли. Позбавтеся від стереотипів, приготуйте гуляш по-новому, як навчив"світової кухар" Ілля Лазерсон.

Схожі рецепти