Гуляш Лазерсона
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Гуляш від Ілля Лазерсона - повне відкриття для мене. Виявляється, червоний він не від помідор, але з паприки. Ділюся з вами рецептом приготування і відкриваю маленькі секретик.
Опис приготування:
Приготувати гуляш по-угорськи за рецептом Іллі Лазерсона не складно, покрокова інструкція вам в цьому допоможе.
- Яловичина - 700 грам
- Картопля - 4 штуки
- Копчене сало - 50 грам (можна замінити на бекон або на рослинне масло)
- Цибуля - 1 штука
- Паприка - 2 Ст. Ложки
- Червоний болгарський перець - 1 штука
- Гіркий перець чилі - 1 штука (по бажанню)
- Зелень - 15 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (або за смаком)
Підготуйте інгредієнти.
На сковороду викладіть копчене сало або жирний бекон. Якщо їх немає, можна замінити на рослинне масло. Сало необхідно витопити, вижаркі прибрати.
Поріжте цибулю на чверть-кільця.
Викладіть цибулю на сковороду і обсмажте.
Яловичину поріжте на досить великі шматочки, приблизно, з волоський горіх.
Поверх цибулі викладіть м'ясо, часто заважати не треба, краще струшувати сковороду, мета даного етапу - "запечатати" м'ясо, щоб воно залишилося соковите і обсмажити його. Обсмажуйте на сильному вогні.
Почистіть і поріжте великими шматочками картоплю, поставте його відварювати, не забудьте посолити за смаком.
Обсмажуйте до випаровування вологи і появи невеликої рум'яної скоринки.
Додайте паприку і зменшіть вогонь, продовжуйте обсмажувати.
При обсмажуванні з паприкою, м'ясо слід перемішувати, щоб паприка розподілилася рівномірно, але при цьому не пригоріла.
Перекладіть м'ясо в сотейник, а в сковороду налийте гарячу воду і злийте її в якості бульйону в сотейник.
Бульйону має бути в достатній кількості з урахуванням додавання інгредієнтів і з урахуванням майбутнього википання.
Поріжте червоний перець невеликими шматочками, додайте його в сотейник, коли м'ясо прокипить, приблизно, через 10-15 хвилин.
Злийте воду з відвареної картоплі.
Перекладіть картопля до м'яса і продовжуйте гасити на невеликому вогні годину-півтора, ближче до кінця варіння додайте гострий перець чилі.
Поки гаситься м'ясо, приготуйте"чипетке" , це такі галушки. Для цього візьміть 1 велике яйце і додайте до нього 3-4 ст. Ложки борошна (скільки візьме), борошно додавайте не відразу, а в процесі замісу тіста.
Замісити тісто, воно повинно бути тугим, але не дуже, щоб з нього можна бути зробити галушки, але при цьому, щоб вони не були занадто грубими після варіння.
Викладіть готові"чипетке" - клецки на блюдо, присипане борошном.
Коли м'ясо повністю провариться і буде м'яким, додайте"чипетке" - галушки і ще раз поставте на вогонь, варите 3-5 хвилин до готовності.
Подавайте гуляш, присипавши його зеленню. Це дуже смачне угорське блюдо зовсім не схоже на те блюдо - загул, подається в радянських їдальнях, до смаку якого ми звикли. Позбавтеся від стереотипів, приготуйте гуляш по-новому, як навчив"світової кухар" Ілля Лазерсон.