Гуляш із квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Поживна, смачне і корисне блюдо. Відмінне джерело білка, якого так не вистачає тим, хто не їсть м'ясо.
Ця страва чудово підходить для тих, хто постить і вегетаріанцям. Квасоля - прекрасний замінник м'яса, вона досить ситна. Хочу розповісти вам, як приготувати гуляш з квасолі, смачну і поживну страву. Для голодних чоловіків, ви можете подати гуляш з ковбасками, а всі інші з'їдять його просто з хлібом Рецепт приготування гуляшу з квасолі простий і ви легко впораєтеся з приготуванням страви. Головне - Не переварити квасоля, інакше у вас вийде не гуляш, а каша. Варимо квасолю після замочування хвилин 45-50. Готуємо!
- Квасоля - 300 грам
- Морква - 1 штука (велика)
- Цибуля - 1 штука (велика цибулина)
- Селера кореневої - 50 грам
- Часник - 2-3 зубчиків (за смаком)
- Томатний сік - 1 Склянка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Сухі трави - 2 щіпки (ваші улюблені)
- Зелень петрушки - 20 грам

Квасоля, перш ніж варити, краще замочити на ніч у холодній воді. Вранці воду зливаємо, заливаємо квасолю свіжою водою і варимо до готовності.

Очищаємо селера і нарізаємо дрібними кубиками.

Цибулину очистимо й наріжемо так само, як селера.

Чистим морковку, нарізаємо соломкою.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, викладаємо в неї підготовлені овочі. Смажимо до готовності.

Коли овочі добре обсмажити, додамо до них борошно, добре розмішати і обсмажити ще хвилинку-півтори. Потім вливаємо приблизно стакан води і томатний сік. Добре розмішуємо, щоб не утворилися грудочки і доводимо до кипіння.

Доводимо до кипіння і дивимося, яка у нас вийшла підлива. Якщо занадто густа - додамо ще трохи води.

Моєму зелень, чистим чеснок. Все дрібно нарізаємо.

Додаємо зварену квасолю. Якщо квасоля не покрита підливою, додамо трохи води. Солимо, додаємо спеції і зелень з часником, готуємо хвилин 10-15.