Гуляш без томату
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Цей рецепт для тих, хто не любить томат в стравах. Гуляш цілком можна приготувати і без нього, буде смачно!
Опис приготування:
Деякі люди не люблять помідори або не можуть їх вживати за медичними показаннями. Але це не означає, що їм потрібно відязикатися від гуляшу. Гуляш можна приготувати без помідорів, переконайтеся в цьому самі! Смачне м'ясо з овочами і з густою підливкою прекрасно підійде до будь-якого гарніру. Такий гуляш можна їсти і без гарніру, з шматочком теплого хліба і свіжою зеленню. Це смачно, готуйте!
- Свинина - 500 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля пориста - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Борошно - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Спеції - 1, 5 чайних ложки (куркума, паприка шматочками, чебрець, базилік)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Бульйон або вода - 1, 5 склянки
Чистимо і нарізаємо овочі. Нарізати можна як завгодно: кубиками, соломкою. Обсмажуємо овочі на розігрітій олії хвилин 5-7.
М'ясо свинини нарізаємо на невеликі шматочки.
Обвалюють в борошні.
І додаємо на сковороду до овочів. Можна обсмажити м'ясо і окремо від овочів.
Обсмажуємо овочі з м'ясом хвилин 7-8.
Наливаємо до м'яса з овочами склянку води або бульйону, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Тушкуємо під кришкою хвилин 40.
Приготуємо соус. У глибокій тарілці змішаємо сметану, півсклянки води або бульйону, спеції, сіль, перець.
Заливаємо соусом практично готове м'ясо з овочами.
Тушкуємо м'ясо з соусом ще хвилин 15. Обов'язково спробуйте соус на смак і, якщо треба, додайте солі. Перед закінченням готування додаємо лавровий лист.