Грузинська випічка
(покроковий рецепт з фото)
Грузинська кухня славиться своєю випічкою. Дуже популярні вироби з кукурудзяного борошна і листкового тіста з різними начинками. Моя улюблена, звичайно, xacapuri. Розповім, як приготувати грузинську випічку.
З цієї кількості продуктів вийде 4 xacapuri. Але я впевнена, що навіть дорослий зможе наїстися одним, так як вони дуже ситні і смачні. Види сирів в цій страві можете вибирати на свій смак. Подавати обов'язково в гарячому вигляді і з виделкою, щоб розмішати яйце з гарячим сиром.
- Борошно - 3, 5 склянки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Добре - 2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Сир - 2 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
1
Просійте борошно, додайте до неї сіль, цукор і сухі дріжджі. Додайте воду, нагріту до 40 градусів, перемішайте і влийте рослинне масло.
2
Гладке і еластичне тісто помістіть в миску, змащену олією, накрийте рушником і поставте в тепле місце на годину.
3
Коли тісто підніметься вдвічі, обомніте його руками і знову на півгодини залиште підніматися.
4
Викладіть тісто на стіл, пріпиленний борошном. Розділіть його на 4 частини і розкачайте кожну в круг діаметром близько 20 см.
5
Поверніть трубочкою протилежні краї тіста до центру і защіпніте кути, щоб вийшла "човник" . Викладіть заготовки на пергамент і наповніть начинкою з суміші сирів.
6
Змастіть тісто збитим жовтком. Випікайте хачапурі 15 хвилин при температурі 220-230 градусів до золотистого кольору.
7
Зробіть в центрі випічки лунку, Відведіть туди шматочок вершкового масла і сире яйце. Поверніть хачапурі в духовку на 5 хвилин, поки не побіліє білок.