Груди (риба в духовці)
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт особливо припаде до смаку всім цінителям кавказької кухні. Апетитна і дуже смачна рибка з пікантною начинкою - це приголомшливий варіант основного блюда на святковий і щоденний стіл.
Це дуже цікава ідея, як приготувати кутум (рибу в духовці) з начинкою. Пастила з аличі хоч і на найпоширеніший інгредієнт, але її цілком можна знайти в продажу. У поєднанні з горішками, вона чудово доповнює рибу і робить її неймовірно пікантною і смачною. Крім того, ви можете використовувати також яблучну пастилу, наприклад, або ж нафарширувати рибку овочами за смаком.
- Груди - 1 штука
- Горіхи волоські - 1.5 склянки
- Цибулина - 2 штуки
- Пастила з аличі - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цукор - За смаком
1. Ось такий нехитрий набір інгредієнтів вам потрібно.
2. Насамперед залийте невеликою кількістю окропу пастилу і залиште розбухати. Тим часом вимийте рибку, при необхідності очистіть від луски і нутрощів.
3. Паралельно нарубати ножем горішки.
4. Замочений пастила перетворилася в пасту. Наріжте кубиками цибулю і відправте в мисочку. Туди ж додайте горішки і цукор за смаком.
5. Рибку натріть сіллю і при бажанні спеціями за смаком. Викладіть в черевце начинку і закріпіть її зубочистками або товстою ниткою, наприклад.
6. Деко застеліть фольгою і змастіть рослинною олією. Викладіть рибку і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте до рум'яної скоринки хвилин 40-55.