Гртскова
(покроковий рецепт з фото)
Гртскова - це чеська суп з бобових, який відрізняється своїм насиченим смаком і ситністю. У продажу навіть є спеціальні набори для таких супів, в яких змішаний горох, квасоля, сочевиця і т. d.
Гртскова готується без м'яса, та воно там і не потрібно, адже за кількістю білка блюдо не поступається навіть м'ясним стравам. Та й на смак не гірше виходить. Цього разу я вирішила показати, як приготувати гртскову з білою квасолею, горохом і перловкою. Можна також додавати інші види квасолі, сочевицю і улюблені овочі. Гртскова виходить дуже смачною, ситної, з насиченим смаком і ароматом.
- Квасоля - 50-70 грам
- Горох - 50 грам
- Перловка - 60 грам
- Морква - 1/2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Smalec - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Квасоля і горох попередньо замочити в холодній воді на 2 години або на ніч.

Моркву натріть на дрібній тертці, цибулину поріжте як можна дрібніше.

У каструлі з товстим дном розтопіть смалець. Всипте борошно, злегка підсмажте її. Потім додайте цибулю і моркву, прожарьте їх протягом декількох хвилин.

Всипте квасоля, горох, perlovku, додайте сіль за смаком. Залийте все це водою так, щоб та покрила продукти на 2 пальця. Готуйте під кришкою на повільному вогні протягом 50-60 хвилин.

Гртскова готова! Подавайте суп з чорним хлібом і часником. Смачного!