Грінки зі шпротами
(покроковий рецепт з фото)
Такі прості грінки зі шпротами можна подавати як гарячою і холодною закуски. Вони дуже ситні і поживні, та й на смак приємні. До того ж, готуються вони дуже швидко.
Скибочки хліба обсмажуємо, яйця відварюємо круто. Потім формуємо закуску, змастивши хліб майонезом і виклавши на нього шпроти і яйце. Хліб можна і не обсмажувати, тоді вийде не так жирно, але від того не менш смачно.
- Банка шпротів - 1 штука
- Буханець хліба - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Зелень - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Майонез - За смаком
Нарізаємо хліб на шматочки, товщиною приблизно 1 см. Обмащуємо кожен з них з двох сторін рослинним маслом.
Обсмажуємо шматочки хліба на сковороді з двох боків до утворення рум'яної скоринки і відразу ж натираємо зубчиком часнику обидві сторони.
Дістаємо з банки шпроти, видаляємо у рибок хвости.
Яйця відварюємо круто і нарізаємо їх на тонкі пластини.
На шматочок обсмаженої грінки кладемо часточку яйця і одну шпротіну.
Яйце зверху обмазуємо майонезом і прикрашаємо гілочкою петрушки.