Рецепт Грінки зі шпротами фото

Грінки зі шпротами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Шпроти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 15 хв.

Такі прості грінки зі шпротами можна подавати як гарячою і холодною закуски. Вони дуже ситні і поживні, та й на смак приємні. До того ж, готуються вони дуже швидко.

Опис приготування:

Скибочки хліба обсмажуємо, яйця відварюємо круто. Потім формуємо закуску, змастивши хліб майонезом і виклавши на нього шпроти і яйце. Хліб можна і не обсмажувати, тоді вийде не так жирно, але від того не менш смачно.

  • Банка шпротів - 1 штука
  • Буханець хліба - 1 штука
  • Яйце - 3 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Зелень - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
  • Майонез - За смаком
грінки зі шпротами - фото крок 1
Нарізаємо хліб на шматочки, товщиною приблизно 1 см. Обмащуємо кожен з них з двох сторін рослинним маслом.
грінки зі шпротами - фото крок 2
Обсмажуємо шматочки хліба на сковороді з двох боків до утворення рум'яної скоринки і відразу ж натираємо зубчиком часнику обидві сторони.
грінки зі шпротами - фото крок 3
Дістаємо з банки шпроти, видаляємо у рибок хвости.
грінки зі шпротами - фото крок 4
Яйця відварюємо круто і нарізаємо їх на тонкі пластини.
грінки зі шпротами - фото крок 5
На шматочок обсмаженої грінки кладемо часточку яйця і одну шпротіну.
грінки зі шпротами - фото крок 6
Яйце зверху обмазуємо майонезом і прикрашаємо гілочкою петрушки.

Схожі рецепти