Грінки без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати грінки без яєць. Вони виходять м'якими, соковитими, з рум'яною скоринкою. Відмінний варіант для сніданку або обідньої перекушування.
Для цього рецепта ми будемо використовувати аквафабу - рідина від консервованого нуту або квасолі, а також сіль "кала Намак" - вона відповідає за характерний яєчний смак. Нижче я докладніше розповім, як приготувати грінки без яєць. Не залишайте хліб надовго в рідини, інакше він розмокне і буде рватися. Необхідно лише вмочити його з двох сторін. Смажте грінки тільки на добре розігрітій сковороді. Також їх можна запекти в духовці.
- Скибочки хліба - 10 штук
- Соеве молоко - 1/2 склянки(Bez пісочний)
- Akvafaba - 1/2 склянки
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Копчені паприки - 1/2 чайних ложки
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Італійські трави - 1/2 чайних ложки
- Сухий часник - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Чорна сіль "кала Намак" - 1/4 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Змішайте в мисці аквафабу і соєве молоко, потім розчиніть в рідини крохмаль.
Додайте спеції і сіль, перемішайте суміш.
Занурте хліб з двох сторін в суміш.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Смажте грінки по 4-5 хвилин з кожного боку.
Грінки без яєць готові, смачного!