Грецький салат з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі пропонується рецепт приготування грецького салату з горіхами - не зовсім традиційної, але цікавою версією цієї страви. Це одне з моїх улюблених страв - оціните його і ви!
Горіхи якнайкраще поєднуються з сиром і свіжими овочами - думаю, з цим навряд чи хтось сперечатиметься. А які ж горіхи покласти в грецький салат, що не волоські? Нехай навіть до цієї країни вони мають мало відношення - їх легка гірчинка і гострий аромат прекрасно доповнюють ніжний смак фети і соковиту хрусткость овочів.
А ось поєднання волоських горіхів з маслинами подобається далеко не всім - тому я навіть іноді беру на себе нахабство виключати цей обов'язковий інгредієнт зі складу грецького салату. Але ви для початку спробуйте з маслинами - раптом сподобається?
До речі, солодкий перець я теж не кладу - але в класичному рецепті салату "хоріатіки" (саме так його називають самі греки) він і не передбачений.
Загалом, розповідаю, як приготувати грецький салат з горіхами - а що в нього класти, і в якій кількості, нехай вам підкаже ваше власну уяву!
- Фета - 200 грам
- Помідори - 5-6 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (краще червоний)
- Маслини - 20-25 штук (опціонально)
- Лимон - 0, 5 штуки
- Масло оливкове - 5-6 Ст. Ложок
- Свіжа зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано сушений - За смаком
- Горіхи волоські - 15-20 штук