Грецький салат з базиліком
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 20 хв.
Базилік - одна з моїх улюблених пряних трав, яку я використовую для приготування різних страв. Хочу представити вашій увазі простий рецепт грецького салату з базиліком.
Опис приготування:
Брат, як же він пахне! цей яскравий, незвичайний, холодний аромат ні з чим неможливо сплутати. Недаром"basilicum" перекладається як"царствений" .
За переказом, базилік був завезений до Європи з Азії воїнами Олександра Македонського. Так чи ні, точно невідомо, але ця запашна травичка давно і міцно"прописалася" у багатьох європейських кухнях - італійської, провансальської і, звичайно, грецької.
Базилік прекрасно поєднується з розсолів сирами і свіжими овочами, тому не варто дивуватися, що рецепт приготування грецького салату з базиліком популярний по всьому світу. Я теж дуже його люблю - сподіваюся, і вам він сподобається
- Фета - 250 грам
- Помідори - 5-6 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець солодкий - 1-2 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Невеликий пучок базиліка - 1 штука
- Інша зелень - За смаком
- Маслини - 20-25 штук
- Масло оливкове - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано сушений - За смаком
Огірки вимити, обсушити і крупно нарізати.
У перцю видалити плодоніжки і насіння. Нарізати смужками або квадратиками.
Помідори нарізати часточками або шматочками середнього розміру.
Лук нашаткувати півкільцями.
Подрібнити вимитий і обсушенний базилік. Також вчинити з іншою зеленню.
Видавити сік з половинки лимона.
Нарізати кубиками фету.
Скласти всі інгредієнти для салат в миску, заправити лимонним соком і маслом. Додати очищені від кісточок маслини, сіль, перець і орегано. Перемішати. Подавати на стіл відразу!