Картопляний салат з лимоном і базиліком
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування картопляного салату з підсмаженими кедровими горішками, листям базиліка і заправкою з лимонного соку, оливкового масла, майонезу та соусів Песто.
Картопляний салат - популярна страва європейської кухні, зокрема німецької та австрійської. Картопляний салат добре подавати сжаренной куркою, також це відмінна закуска для літнього пікніка. Щоб приготувати салат, вам потрібно зовсім небагато часу, але при цьому блюдо виходить дуже смачним, ситним і поживним. Картопляний салат - відмінний гарнір для багатьох страв, адже він відмінно поєднується з м'ясом, рибою, овочами і грибами.
- Картоплі - 720-840 грам
- Лимона, сік - 2 штуки
- Оливкового масла - 3 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Соусу Песто - 1 Ст. Ложка
- Маленькі листя базиліка - За смаком
1. Відварити картоплю в злегка підсоленій воді до готовності, поки картопля не буде легко протикати виделкою.
2. Злити воду, розрізати картопля навпіл і помістити в миску.
3. Обсмажити кедрові горішки в сковороді на повільному вогні до легкого золотистого кольору. Зняти сковороду з вогню.
4. Змішати разом лимонний сік, оливкова олія, майонез, сіль, перець і соус Песто в мисці до однорідної кремової консистенції. Спробувати заправку і додати приправи за бажанням.
5. Залити половиною приготовленої заправки картопля в мисці і перемішати. Додати більше заправки до смаку, якщо вам хочеться.
6. Перемішати з кедровими горішками, накрити і поставити картопляний салат в холодильник на кілька годин.
7. Перед подачею посипати картопляний салат маленькими листям базиліка.