Рецепт Гречка з фаршем фото

Гречка з фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Гречка
Дієтичне харчування
На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Здавалося б, найпростіше поєднання. Але як багато смаку, ситості і сил містить гречана каша з фаршем. Наші предки явно знали толк в простій, швидкої і ситної їжі. Повернемося до витоків?

Опис приготування:

Якщо після готування котлет залишилося трохи фаршу, і не хочеться ламати собі голову над тим, чим би таким смачним побалувати близьких, то у нашій сім'ї є варіант для вас - гречка! смачна крупа, та ще й з ароматною м'ясною заправочкой… Отже, вашій увазі пропонується класичний рецепт гречки з фаршем. Виходить дуже примітивне, але сите і досить смачна страва. Щось на кшталт армійської каші, тільки в домашніх умовах і з більш щедрими пропорціями фаршу і гречки. Фарш можете використовувати будь-який - курячий, свинячий або яловичий, а також мікс.

Сумнівів немає, гречку може приготувати кожен, але зробити гречку з фаршем так, щоб сподобалося всім без винятку - це потрібно постаратися. Але тепер це вам під силу.

  • Гречана крупа - 2 склянки
  • Куряче філе - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Томатний сік - 1, 5 склянки
  • Масло рослинне - 30-50 мілілітрів
гречка з фаршем - фото крок 1
1. Гречку перебрати і промити в декількох водах. Злити всю воду. Перемістити гречку в сотейник. Залити чистою водою. Поставити на вогонь. Дати закипіти. Посолити за смаком і довести до готовності на повільному вогні. Гречка вариться хвилин 20.
гречка з фаршем - фото крок 2
2. Поки гречка вариться, очистіть моркву і ріпчасту цибулю. Цибулю нарізати невеликими шматочками.
гречка з фаршем - фото крок 3
3. Моркву натріть на крупній тертці.
гречка з фаршем - фото крок 4
4. На рослинному маслі обсмажити цибулю. Додайте моркву.
гречка з фаршем - фото крок 5
5. Куряче філе нарізати невеликими шматочками. Помістити в блендер і перебити. Отримаємо фарш.
гречка з фаршем - фото крок 6
6. До обсмаженою овочам додаємо курячий фарш. Швидко перемішуємо. Вливаємо томатний сік. Тушкуємо все 10 хвилин. У міру уварювання томата додаємо сіль, спеції. Якщо томат занадто кислий, додайте цукор. Томатний сік повинен увариться наполовину.
гречка з фаршем - фото крок 7
7. В отриманий соус додаємо вже готову гречку і перемішуємо. Вимикаємо.
гречка з фаршем - фото крок 8
8. Перевірте блюдо на сіль і спеції і можна подавати до столу.

Схожі рецепти