Гречка з фаршем в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати гречку з фаршем в духовці, - одне з кращих рішень для приготування смачного, цікавого і ситного гарніру на вечерю або до обіду. Таке блюдо частенько виручає мене.
Приготування страв в горщику - це справжня знахідка для мене. У ньому можна запекти м'ясо, овочі, крупи або скомбінувати кілька інгредієнтів. Для цієї страви підійде будь-який фарш (у мене свинячо-яловичий), з нього формую тюфтельки, які відмінно доповнюють гарнір з гречки.
- Гречка - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 5 штук
- Морквина - 2 штуки
- Фарш свинячо-яловичий - 400 грам
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вода - 750 мілілітрів (окріп)
- Кріп солоний - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - За смаком
1. Чотири цибулини чищу від лушпиння, обполіскую в холодній воді і дрібно нарізаю.
2. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї трохи рослинного масла, розігріваю гарненько. Обсмажую цибулю.
3. Фарш перекладаю в миску, додаю до нього обсмажену цибулю, солоний кріп.
4. Кладу дві столові ложки манної крупи, перемішую.
5. Залишаю фарш на тридцять хвилин (приблизно) для набухания манки.
6. Очищаю залишилася цибулину і моркву, подрібнюю їх, обсмажую на сковороді спершу цибулю, а потім викладаю морквину.
7. Гречку перебираю від сміття і мою, потім викладаю на сковороду до цибулі і моркви.
8. Додаю на сковороду лавровий лист, сіль і перець, перемішую і обсмажую.
9. Горщик у мене великий (можна брати кілька маленьких) викладаю на дно обсмажену гречку.
10. З раніше приготованого фаршу формую невеликі тюфтельки.
11. Викладаю тефтелі поверх гречки в горщику.
12. Заливаю вміст горщика окропом до самого верху.
13. Відправляю горщик в розігрітий до 180-200 градусів духовку приблизно на 60 хвилин.
14. Готову страву перекладаю порційно на тарілку і подаю до столу гарячим, смачного!