Рецепт Гостре лечо фото

Гостре лечо
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Гострий перець , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Заготовки , Лечо
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Для любителів пекучих смаків ділюся рецептом, як приготувати гостре лечо з перцем чилі і часником. Ця пікантна заготівля особливо порадує вас в холодну пору року! Беріть мій рецепт на замітку!

Опис приготування:

Перець чилі можна використовувати будь-який, червоний - для тих, хто любить гостріше, зелений - для цінителів помірної пекучості. Дана кількість інгредієнтів розраховане на дві банки по 0, 5 L.

  • Болгарський перець - 1 кілограм
  • Помідори - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 1/2 штуки
  • Гострий перець чилі - 1/2 штуки
  • Масло рослинне - 70 мілілітрів
  • Сіль - 1/2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
гостре лечо - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
гостре лечо - фото крок 2
У болгарських перців відріжте хвостики, видаліть серцевину і перегородки. Наріжте на скибочки середнього розміру.
гостре лечо - фото крок 3
Лук наріжте півкільцями.
гостре лечо - фото крок 4
Подрібніть в блендері помідори, часник і гострий перець до однорідного пюре.
гостре лечо - фото крок 5
Перелийте пюре в каструлю, додайте перці, сіль, цукор і рослинне масло. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть лечо півгодини. В кінці додайте оцет.
гостре лечо - фото крок 6
Розкладіть лечо по стерилізованих банках. Закрийте кришкою, переверните, укутайте в кухонний рушник і залиште так до повного охолодження.
гостре лечо - фото крок 7
Гостре лечо готове, смачного!

Схожі рецепти