Гостре лечо
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів пекучих смаків ділюся рецептом, як приготувати гостре лечо з перцем чилі і часником. Ця пікантна заготівля особливо порадує вас в холодну пору року! Беріть мій рецепт на замітку!
Перець чилі можна використовувати будь-який, червоний - для тих, хто любить гостріше, зелений - для цінителів помірної пекучості. Дана кількість інгредієнтів розраховане на дві банки по 0, 5 L.
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Помідори - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1/2 штуки
- Гострий перець чилі - 1/2 штуки
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
У болгарських перців відріжте хвостики, видаліть серцевину і перегородки. Наріжте на скибочки середнього розміру.
Лук наріжте півкільцями.
Подрібніть в блендері помідори, часник і гострий перець до однорідного пюре.
Перелийте пюре в каструлю, додайте перці, сіль, цукор і рослинне масло. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть лечо півгодини. В кінці додайте оцет.
Розкладіть лечо по стерилізованих банках. Закрийте кришкою, переверните, укутайте в кухонний рушник і залиште так до повного охолодження.
Гостре лечо готове, смачного!