Гостре печиво
(покроковий рецепт з фото)
Печиво з пікантним смаком, зеленою цибулею, в міру гостре. Його можна подавати до бульйону, супом, та й просто з чашкою чаю. Також смачно в якості закуски до пива. Пригощайтеся!
У покроковому рецепті я розповім вам, як приготувати гостре печиво на швидку руку. Печиво виходить дуже смачним, м'яким. Якщо хочете почастувати їм маленьких дітей, просто не додавайте гострий перець.
- Борошно - 1, 5 склянки (обсяг 250 мл)
- Вершкове масло - 90 грам (холодну)
- Сир твердих сортів - 90 грам
- Цибуля зелена - 50 грам
- Сироватка - 100 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Паприка сушена - 1/4 чайних ложки
- Базилік - 1 Чайна ложка (сушений)
- Розмарин - 1/2 чайних ложки (сушений)
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
Сир натріть на крупній тертці, цибуля вимийте, обсушити.
Борошно просійте в миску. Зелену цибулю подрібніть. Холодне вершкове масло натріть на крупній тертці або дрібно порубати ножем. З'єднайте всі інгредієнти, крім сироватки, в мисці, перемішайте. Влийте сироватку, замісіть м'яке тісто. Загорніть його в харчову плівку, помістіть в холодильник на 10 хвилин. За цей час розігрійте духовку до 200 градусів.
Пергамент і качалку посипте борошном. Розділити тісто 2 частини. Кожну частину розкачати в круглий коржик, товщиною 0, 7-1 см. Розріжте на 8 рівних сегментів. Поставте запікатися в розігріту духовку на 15 хвилин до золотистого кольору.
Печиво остудіть. Смачного!