Гороховий кисіль
(покроковий рецепт з фото)
Назва, може бути, звучить не надто апетитно, але в моїй родині люблять гороховий кисіль. Рецепт зовсім простий, а страва виходить дуже смачне і до солодких киселів не має ніякого відношення.
Класичний рецепт горохового киселю прийшов до нас з традиційної російської кухні, в якій ця смачна і дешева закуска користувалася величезною популярністю. Спробуйте і ви!
Для приготування горохового киселю потрібно злегка обсмажити горох на сухій розжареній сковороді - вийде набагато смачніше!
Подрібнити горох в борошно (зробити це можна за допомогою кавомолки, блендера або іншої домашньої техніки). Пересипати горохову борошно в каструлю з товстим дном.
Залити борошно холодною водою, поставити на середній вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи.
Зменшити вогонь до мінімуму і, не припиняючи помішувати, варити до загустіння.
Посолити, поперчити, перекласти в змащені олією формочки.
Готовий кисіль можна прикрасити смаженою цибулею, маринованими або смаженими грибами, зеленню. Подавати в окремих маленьких формах або нарізаним на порційні шматки.
- Горох - 2 склянки
- Вода - 5-6 склянок
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змазування формочок)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Для приготування горохового киселю потрібно злегка обсмажити горох на сухій розжареній сковороді - вийде набагато смачніше!
Подрібнити горох в борошно (зробити це можна за допомогою кавомолки, блендера або іншої домашньої техніки). Пересипати горохову борошно в каструлю з товстим дном.
Залити борошно холодною водою, поставити на середній вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи.
Зменшити вогонь до мінімуму і, не припиняючи помішувати, варити до загустіння.
Посолити, поперчити, перекласти в змащені олією формочки.
Готовий кисіль можна прикрасити смаженою цибулею, маринованими або смаженими грибами, зеленню. Подавати в окремих маленьких формах або нарізаним на порційні шматки.