Рецепт Гороховий кисіль фото

Гороховий кисіль
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Горох
Вегетаріанське харчування
На сніданок, Ситний сніданок, Швидкий сніданок
Напої, Кислий

Назва, може бути, звучить не надто апетитно, але в моїй родині люблять гороховий кисіль. Рецепт зовсім простий, а страва виходить дуже смачне і до солодких киселів не має ніякого відношення.

Класичний рецепт горохового киселю прийшов до нас з традиційної російської кухні, в якій ця смачна і дешева закуска користувалася величезною популярністю. Спробуйте і ви!

Для приготування горохового киселю потрібно злегка обсмажити горох на сухій розжареній сковороді - вийде набагато смачніше!

Подрібнити горох в борошно (зробити це можна за допомогою кавомолки, блендера або іншої домашньої техніки). Пересипати горохову борошно в каструлю з товстим дном.

Залити борошно холодною водою, поставити на середній вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи.

Зменшити вогонь до мінімуму і, не припиняючи помішувати, варити до загустіння.

Посолити, поперчити, перекласти в змащені олією формочки.

Готовий кисіль можна прикрасити смаженою цибулею, маринованими або смаженими грибами, зеленню. Подавати в окремих маленьких формах або нарізаним на порційні шматки.


  • Горох - 2 склянки
  • Вода - 5-6 склянок
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змазування формочок)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
Класичний рецепт горохового киселю прийшов до нас з традиційної російської кухні, в якій ця смачна і дешева закуска користувалася величезною популярністю. Спробуйте і ви!

Для приготування горохового киселю потрібно злегка обсмажити горох на сухій розжареній сковороді - вийде набагато смачніше!

Подрібнити горох в борошно (зробити це можна за допомогою кавомолки, блендера або іншої домашньої техніки). Пересипати горохову борошно в каструлю з товстим дном.

Залити борошно холодною водою, поставити на середній вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи.

Зменшити вогонь до мінімуму і, не припиняючи помішувати, варити до загустіння.

Посолити, поперчити, перекласти в змащені олією формочки.

Готовий кисіль можна прикрасити смаженою цибулею, маринованими або смаженими грибами, зеленню. Подавати в окремих маленьких формах або нарізаним на порційні шматки.

Схожі рецепти