Чорносмородиновий кисіль
(покроковий рецепт з фото)
Фруктові і ягідні киселі - корисні, смачні й ароматні. Вони потрібні дорослим і дітям. Сьогодні варимо кисіль зі свіжої чорної смородини.
Кисіль з чорної смородини готується просто і швидко. Густоту його регулюйте кількістю крохмалю. У моєму рецепті кисіль виходить не дуже густим. Якщо любите гущі, кладіть більше крохмалю. Густий кисіль підійде як соус до сирників, oladiyam, млинців.
- Чорна смородина - 300 грам
- Вода - 1, 2 L
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок
- Крохмаль картопляний - 3 Ст. Ложки
Чорну смородину добре помийте. Попередньо видаліть зіпсовані ягоди, листя, гілочки. Викладіть в каструлю.
Залийте смородину водою.
Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, вогонь зменшите і варіть смородину 15-20 хвилин. Після прямо в каструлі розімніть ягоди.
Додайте цукор за смаком, перемішайте.
Процідіть відвар смородини з цукром.
Картопляний крохмаль насипте в мисочку.
Додайте 100 мл води і добре перемішайте до повного розчинення крохмалю.
Проціджений відвар з чорної смородини доведіть до кипіння і влийте розведений крохмаль. Варіть 2-3 хвилини постійно перемішуючи до загустіння.
Кисіль з чорної смородини готовий. Охолодіть і подавайте до столу.