Рецепт Чорносмородиновий кисіль фото

Чорносмородиновий кисіль
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На швидку руку , Літні
Солодке , Напої , Кислий
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 30 хв.

Фруктові і ягідні киселі - корисні, смачні й ароматні. Вони потрібні дорослим і дітям. Сьогодні варимо кисіль зі свіжої чорної смородини.

Опис приготування:

Кисіль з чорної смородини готується просто і швидко. Густоту його регулюйте кількістю крохмалю. У моєму рецепті кисіль виходить не дуже густим. Якщо любите гущі, кладіть більше крохмалю. Густий кисіль підійде як соус до сирників, oladiyam, млинців.

  • Чорна смородина - 300 грам
  • Вода - 1, 2 L
  • Цукор - 5-6 Ст. Ложок
  • Крохмаль картопляний - 3 Ст. Ложки
чорносмородиновий кисіль - фото крок 1
Чорну смородину добре помийте. Попередньо видаліть зіпсовані ягоди, листя, гілочки. Викладіть в каструлю.
чорносмородиновий кисіль - фото крок 2
Залийте смородину водою.
чорносмородиновий кисіль - фото крок 3
Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, вогонь зменшите і варіть смородину 15-20 хвилин. Після прямо в каструлі розімніть ягоди.
чорносмородиновий кисіль - фото крок 4
Додайте цукор за смаком, перемішайте.
чорносмородиновий кисіль - фото крок 5
Процідіть відвар смородини з цукром.
чорносмородиновий кисіль - фото крок 6
Картопляний крохмаль насипте в мисочку.
чорносмородиновий кисіль - фото крок 7
Додайте 100 мл води і добре перемішайте до повного розчинення крохмалю.
чорносмородиновий кисіль - фото крок 8
Проціджений відвар з чорної смородини доведіть до кипіння і влийте розведений крохмаль. Варіть 2-3 хвилини постійно перемішуючи до загустіння.
чорносмородиновий кисіль - фото крок 9
Кисіль з чорної смородини готовий. Охолодіть і подавайте до столу.

Схожі рецепти