Фруктовий кисіль з крохмалем
(покроковий рецепт з фото)
Смачний кисіль можна приготувати з будь-яких фруктів, але не дуже кислих, і подавати його на десерт. Напій відмінно покращує травлення, багато рекомендують пити його натще, щоб зміцнити шлунок.
Кисіль можна приготувати з вечора або рано вранці, щоб протягом всього дня мати під рукою ароматний і смачний напій. За бажанням ви можете замінити цукор медом, сиропом або топінгом. Термін придатності киселю - дві доби при зберіганні на холоді.
- Мандарин - 3 штуки
- Крохмаль картопляний - 2 Ст. Ложки
- Вода - 700 мілілітрів
- Цукор - 4 Ст. Ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Фрукти можна використовувати будь-які, але не дуже кислі.
Мандарини очистіть від шкірки і білого шару під нею. Розділіть плоди на часточки і викладіть їх в каструлю, казан або ківш.
Всипте цукровий пісок або цукрозамінник. Якщо ви готуєте напій з медом, сам мед потрібно вмішати в уже остиглий до 35 градусів кисіль.
Влийте 650 мл. Води і помістіть ємність на плиту. Відваріть компот протягом 12-15 хвилин до м'якості мандаринових часточок. 50 мл. Води залиште на потім.
Як тільки компот з мандаринів звариться, в 50 мл. Холодної води розмішайте картопляний крохмаль. Саме в холодній воді, інакше в гарячою чи теплою крохмаль зіб'ється в грудочки, і ви отримаєте кисіль з грудочками! Можна використовувати і кукурудзяний крохмаль, якщо картопляного немає в наявності.
Влийте воду з крохмалем в компот і прогрійте все практично до кипіння, але не дайте напою закипіти, інакше він не загустіть. Вимкніть нагрів і дайте киселю охолонути до необхідної температури.
Розлийте напій в чашки або склянки і подайте його до столу.