Млинці з крохмалем
(покроковий рецепт з фото)
Хто не любить млинці? тонкі, пишні або ажурні, з начинки або без, солоні або солодкі. Вони можуть стати відмінним десертом або дуже смачною закускою. Спробуйте, як приготувати млинці з крохмалем.
Завдяки використанню крохмалю млинці виходять дуже ніжними, тонкими і не рвуться. Такі млинці можна подавати з різноманітними начинками, як солодкими, так і солоними. Традиційно млинці подають зі сметаною, але не менш смачний буде подати їх з яким-небудь соусом (томатним, вершковим, сирним). Робляться млинці на крохмалі дуже просто і швидко.
- Кефір - 0, 4 L
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Картопляний крохмаль - 4 Ст. Ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
1. У миску вбиваємо яйця і трохи збиваємо їх віночком, додаємо цукор і сіль, соняшникова олія і перемішуємо. В окремій мисці змішуємо соду з кефіром, а потім переливаємо вміст до яєць.
2. По черзі додаємо в миску просіяне борошно і крохмаль, перемішуємо вінчиком до утворення однорідної консистенції без грудочок.
3. На розпечену сковороду наливаємо трохи тесту і розподіляємо по всій сковороді, обсмажуємо з одного боку, а потім з іншого до появи рум'яної скоринки.
4. Готові млинці викладаємо один на одного і подаємо до столу теплими або холодними.