Дієтичний кисіль
(покроковий рецепт з фото)
Кисіль рекомендовано пити людям, які мають проблеми зі здоров'ям. Він покращує стан людини, дозволяє втамувати голод. Показаний людям, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту.
Домашній кисіль вариться дуже просто. Знадобляться яблука, варення, крохмаль, трохи цукру і вода.
- Варення полуничне - 1 Склянка
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
- Цукор - За смаком
- Яблука - 2 штуки
- Вода - 1, 5 L
У каструлі закип'ятити воду.
Яблука очистіть від насіння. Наріжте часточками. Підготуйте варення. У мене полуничне. Перетріть його на сито, видаливши кісточки.
У киплячу воду киньте нарізані яблука. Варіть 5 хвилин.
Вийміть яблука шумівкою. Вони більше не потрібні.
У яблучний відвар додайте варення, цукор при необхідності. Розмішайте і поверніть на вогонь. Дайте закипіти.
В окремій ємності змішайте крохмаль з 0, 5 склянки холодної води. Отриману масу влийте в киплячий компот.
Доведіть до кипіння і варіть ще 3 хвилини. Вимикайте. Розлийте по склянках і подайте до столу.