Горохове-квасолевий суп
(покроковий рецепт з фото)
Суп на основі яловичого бульйону з квасолею, горохом і коренеплодами. Блюдо виходить дуже смачним, насиченим і ароматним. Процес приготування простий, але вимагає часу, спробуйте.
Суп на м'ясному бульйоні виходить дуже смачний завдяки різноманітності овочів. Час приготування залежить від м'яса, квасолі і гороху. Прянощі додавайте на свій смак.
- Телятина - 400-500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Корінь селери - 1 частина
- Перець болгарський - 1 частина
- Квасоля - 0, 5 склянки
- Горох - 2-3 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Кардамон - 2-3 штук
- Сіль - 2 щіпки
- Чорний перець - За смаком
- Цибуля - 1 пучок
- Вода - 2, 5 L
Підготуємо інгредієнти.
Квасоля і горох промиваємо і замочуємо у воді на 2-3 годину.
Готуємо бульйон. У каструлю з водою кладемо м'ясо. Перед закипанням прибираємо піну.
Далі додаємо половину цибулі, лавровий лист, сіль, кардамон і перець горошком.
Додаємо в бульйон набряклий горох і квасоля. Готуємо на малому вогні до двох годин. Цибуля, кардамон і лавровий лист видаляємо.
Морква і корінь петрушки ріжемо соломкою і додаємо в киплячий бульйон.
Додаємо нарізану цибулю і корінь селери.
Для 7-10 хвилин до готовності додаємо нарізану невеликими шматочками болгарський перець.
Суп варимо до готовності коренеплодів.
Готовий суп подаємо гарячим, доповнивши нарізаною черемшею і чорним перцем. Смачного!