Горбуша в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Апетитна і соковита горбуша, тушкована в пікантному томатному соусі! Рецепт підкуповує простотою приготування і набором інгредієнтів. Як гарнір підійде рис або відварну картоплю. Дуже смачно!
Для приготування соусу я взяла консервовані помідори в своєму соку, але їх цілком можна замінити свіжими. Томати потрібно бланшувати, зняти шкірку, м'якоть подрібнити. Але в цьому випадку в соус варто додати дрібку цукру, щоб збалансувати зайву кислоту. Як приготувати горбушу в томатному соусі розповім в покроковому рецепті.
- Горбуші - 1 штука
- Помідори консервовані - 200 грам (у власному соку)
- Часник - 2 зубчики
- Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
- Зелень - пучок (невеликий)
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Риба повинна бути очищена, помита і нарізана НЕ стейки товщиною 1, 5-2 см.
Часник очистіть, помийте і дрібно порубати. Зелень також помийте і порубати. З помідорів зніміть шкірку і розімніть м'якоть з соком.
У сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте часник протягом 1-2 хвилин, потім додайте томати та зелень. Додати сіль за смаком су і тушкувати 1-2 хвилини.
Викладіть рибу в соус і готуйте на середньому вогні 20 хвилин: по 10 хвилин з кожного боку.
Подавайте горбушу в томатному соусі на блюді, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!