Рецепт Горбуша в горщиках фото

Горбуша в горщиках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Горбуші - благородна риба з приємним м'яким смаком, і є багато способів приготувати її неймовірно смачно. Мій улюблений рецепт горбуші - в горщиках. Просто, але вкрай смачно - спробуйте!

Опис приготування:

Запікати горбушу в горщиках - це справжнє задоволення, так як роботи тут робиш мінімум, а результат просто карколомний. Цей рецепт приготування горбуші в горщиках не став винятком, адже все, що від нас вимагається - це скласти всі інгредієнти в горщик, а в результаті ми отримаємо неймовірно смачну ніжну рибу з прекрасним ароматом і навіть разом з гарніром, так що повноцінний ситна вечеря нам забезпечений. Повірте мені, такого результату ви ніколи не досягнете при звичайному запіканні, так як в горщику все інгредієнти просочуються соками і ароматами один одного, нам треба тільки підібрати відповідне поєднання продуктів. На мій погляд, поєднання, яке я сьогодні пропоную, дуже вдале: риба, кольорова капуста і сирна шапочка, в цілому, виходить неймовірно смачно, і зараз я із задоволенням розповім вам, як приготувати ніжну горбушу в горщиках.

  • Горбуші - 1 штука
  • Цвітна капуста - 300-400 грам
  • Сир - 150 грам
  • Майонез - 8 Ст. Ложок
  • Вода - 2 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Панірувальні сухарі - - За смаком
горбуша в горщиках - фото крок 1
Насамперед нам, звичайно ж, необхідно підготувати рибу. Тому ми відрізаємо голову, хвіст і плавники, потрошимо її і гарненько промиваємо. Тепер нарізаємо на порційні шматки, солимо і посипаємо спеціями, ставимо в холодильник на 20 хвилин.
горбуша в горщиках - фото крок 2
Потім розігріваємо на сковороді невелика кількість рослинного масла, рибу обвалюють у сухарях і обсмажуємо на великому вогні до золотистої скоринки.
горбуша в горщиках - фото крок 3
Відокремлюємо суцвіття цвітної капусти і на кілька хвилин опускаємо з в киплячу воду. Капуста готується дуже швидко, тому варимо її хвилину-дві.
горбуша в горщиках - фото крок 4
На дно горщиків викладаємо рибу, а потім кладемо суцвіття капусти.
горбуша в горщиках - фото крок 5
Вливаємо в кожен горщик по півсклянки води, зверху викладаємо натертий на крупній тертці сир, пару ложок майонезу (можете замінити сметаною). Солимо і додаємо спеції за смаком, накриваємо кришками. Горщики ставимо в холодну духовку і встановлюємо температуру 180 градусів, готуємо пів години. Ось, власне кажучи, і все, нам залишається тільки розкласти рибу по тарілочка і подати до столу. Смачного! !!

Схожі рецепти